Reseptiikka:
- 3 isohkoa valkosipulia
- 2 keskivahvaa chilipalkoa ohuina viipaleina
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 tl viherpippuria
- 1 tl sokeria
- 1 tl persilja silppua
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- ripaus suolaa
- Liota valkosipulin kynsiä hetki kuumassa vedessä jotta kuoret irtoavat paremmin.Kuori kynnet ja leikkaa kannasta tumma pinta pois.
- Kiehauta kynsiä suolalla maustetussa vedessä vain pari minuuttia.Laita vettä kattilaan vain sen verran että kynnet juuri ja juuri peittyvät ja joukkoon ripaus suolaa.
- Mittaa öljy kulhoon ja sekoita joukkoon chilit ja muutkin mausteet ja yrtit.
- Lisää valkosipulinkynnet öljyseokseen ja anna maustua seuraavaan päivään jotta maut tasaantuvat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti