lauantai 30. elokuuta 2014

Chillä marinoidut valkosipulinkynnet

Antipastoksi,alkuruokiin ja muuten vain ruuan lisäkkeeksi ja maun antajaksi.Ainakin luotan sipulin ja valkosipulin hyviin terveysvaikutteisiin ja flunssan karkottajaksi.Meillä sipulia ja valkosipulia syödäänkin todella paljon muodossa kuin muodossa ja tämä on yksi suosikki.

Marinoidut valkosipulit
Reseptiikka:


  • 3 isohkoa valkosipulia
  • 2 keskivahvaa chilipalkoa ohuina viipaleina
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl viherpippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl persilja silppua
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ripaus suolaa

  1. Liota valkosipulin kynsiä hetki kuumassa vedessä jotta kuoret irtoavat paremmin.Kuori kynnet ja leikkaa kannasta tumma pinta pois.
  2. Kiehauta kynsiä suolalla maustetussa vedessä vain pari minuuttia.Laita vettä kattilaan vain sen verran että kynnet juuri ja juuri peittyvät ja joukkoon ripaus suolaa.
  3. Mittaa öljy kulhoon ja sekoita joukkoon chilit ja muutkin mausteet ja yrtit.
  4. Lisää valkosipulinkynnet öljyseokseen ja anna maustua seuraavaan päivään jotta maut tasaantuvat.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.