sunnuntai 17. elokuuta 2014

Rommiluumut



Rommiluumut.

Reseptiikka.

  • 800g luumuja
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • ½ dl tummaa rommia

 -Halkaistiin luumut ja poistettiin kivet.Luumut lohkotaan.
-Mitataan kattilaan kaikki muut liemen ainekset paitsi rommi.Kiehutetaan noin 10minuuttia että liemestä tulee hieman siirappisempi ja saadaan aikaan sokeriliemi.
-Sekoitetaan joukkoon rommi ja lohkotut luumut.Keitetään miedolla lämmöllä muutama minuutti ja jäähdytetään.Varo keittämästä luumuja pitempään etteivät ne soseudu.
                                       Tarjoillaan jäähdytettynä kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

                                                     Tässä on valmiita luumuja.

Ensin keitetään sokeriliemi ja lisätään rommi joukkoon.
Lisätään valmiin liemen joukkoon lohkotut luumut ja keitetään pari minuuttia hiljalleen.Jäähdytetään.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.