Reseptiikka.
- 800g luumuja
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 kanelitanko
- ½ dl tummaa rommia
-Mitataan kattilaan kaikki muut liemen ainekset paitsi rommi.Kiehutetaan noin 10minuuttia että liemestä tulee hieman siirappisempi ja saadaan aikaan sokeriliemi.
-Sekoitetaan joukkoon rommi ja lohkotut luumut.Keitetään miedolla lämmöllä muutama minuutti ja jäähdytetään.Varo keittämästä luumuja pitempään etteivät ne soseudu.
Tarjoillaan jäähdytettynä kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Tässä on valmiita luumuja.
![]() |
Ensin keitetään sokeriliemi ja lisätään rommi joukkoon. |
![]() |
Lisätään valmiin liemen joukkoon lohkotut luumut ja keitetään pari minuuttia hiljalleen.Jäähdytetään. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti