keskiviikko 6. elokuuta 2014

Chili-tomaattikastike

Tomaatit alkavat olla parhaimmillaan ja mehevimmillään.
Satoa on todella paljon joten päätimme tehdä chili-tomaattikastiketta valmiiksi.
Tämä kastike sopii hyvin kana-ja broileripatoihin, wokkeihin, salaatinkastikkeeksi ja hapanimeläkastikkeeseen.
Tulisuutta voit säädellä itse lisäämällä chilin määrää halutessasi.
Tämä versio on hieman miedompi mutta tulisuuttakin hieman löytyy.

Chili-tomaattikastike.

Reseptiikka:


  • 2 dl vettä
  • 3 kg kypsiä ja jopa hieman ylikypsyneitäkin tomaatteja
  • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 4 mietoa tai keskivahvaa chilipalkoa kuutioiksi leikattuna
  • pieni pala inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kg hillosokeria
  • 3 dl etikkaa
  • 4 tl atamonia


- Puolita tomaatit ja poista niistä kannat.
- Kuori ja murskaa valkosipuli.
- Poista chileistä siemenet ja kuutioi.
- Kuori ja raasta inkivääri.
- Mittaa kattilaan vesi ja lisää kasvikset joukkoon. 
- Anna kiehua hiljalleen että tomaatit pehmenevät ja kuoret irtoavat. (ei tarvitse poistaa   kuoria)
- Lisää joukkoon hillosokeri ja mausteet ja keitä seosta vielä noin 15- minuuttia.
- Soseuta kasvikset tasaiseksi kastikkeeksi.
- Tomaatin siemenet voidaan siivilöidä tässä vaiheessa pois.
- Kaada kuuma  kastike desinfioituihin astioihin. Laita kannet tiiviisti paikoilleen.
- Jäähdytä ja siirrä kylmäsäilytykseen.







Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.