Tomaatit alkavat olla parhaimmillaan ja mehevimmillään.
Satoa on todella paljon joten päätimme tehdä chili-tomaattikastiketta valmiiksi.
Tämä kastike sopii hyvin kana-ja broileripatoihin, wokkeihin, salaatinkastikkeeksi ja hapanimeläkastikkeeseen.
Tulisuutta voit säädellä itse lisäämällä chilin määrää halutessasi.
Tämä versio on hieman miedompi mutta tulisuuttakin hieman löytyy.
Reseptiikka:
- 2 dl vettä
- 3 kg kypsiä ja jopa hieman ylikypsyneitäkin tomaatteja
- 4 valkosipulinkynttä murskattuna
- 4 mietoa tai keskivahvaa chilipalkoa kuutioiksi leikattuna
- pieni pala inkivääriä raastettuna
- 1 rkl jauhettua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 kg hillosokeria
- 3 dl etikkaa
- 4 tl atamonia
- Puolita tomaatit ja poista niistä kannat.
- Kuori ja murskaa valkosipuli.
- Poista chileistä siemenet ja kuutioi.
- Kuori ja raasta inkivääri.
- Mittaa kattilaan vesi ja lisää kasvikset joukkoon.
- Anna kiehua hiljalleen että tomaatit pehmenevät ja kuoret irtoavat. (ei tarvitse poistaa kuoria)
- Lisää joukkoon hillosokeri ja mausteet ja keitä seosta vielä noin 15- minuuttia.
- Soseuta kasvikset tasaiseksi kastikkeeksi.
- Tomaatin siemenet voidaan siivilöidä tässä vaiheessa pois.
- Kaada kuuma kastike desinfioituihin astioihin. Laita kannet tiiviisti paikoilleen.
- Jäähdytä ja siirrä kylmäsäilytykseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti