torstai 21. elokuuta 2014

Suklaa-pähkinäkakku

Suklaa-pähkinäkakku
 Oli ihan pakko kokeilla Jamie Oliverin yhtä ohjetta hieman mukaillen, suklaa-pähkinä torni marengin kanssa.Tämä kakku on pähkinän ja suklaan ystäville.Väliin ja päälle tulee kermasta ja jogurtista tehty vaahto joka mukavasti taittaa liiallista makeutta.Tähän kakkuun tulee kolme kerrosta,suklaa-marenki ja kerma-jogurtti.

Reseptiikka pohjaan:

275g huoneenlämpöistä voita
275g fariinisokeria
1 koko muna ja 4 keltuaista
100 g manteli rouhetta
175g vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
100g  70% tummaa suklaata


  • Voitele kaksi n.23 cm läpimitaltaan olevaa irtopohjaista vuokaa.
  • Lämmitä uuni 170-asteeseen.
  • Sulata suklaa mikrossa.
  • Yhdistä kaakao,vehnäjauho ja leivinjauho keskenään.
  • Vaahdota voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
  • Vatkaa joukkoon yksi muna ja 4 keltuaista.Jätä valkuaiset marenkiin.
  • Sekoita manteli joukkoon.
  • Lisää kuivat-aineet sekoittaen.
  • Lopuksi lisää maito ja sulatettu suklaa.
  • Levitä kummallakkin kakku muotille saman verran taikinaa ja valmista marenki.
  • Jaa marenki tasaisesti kummankin kakkupohjan päälle ja siirrä uunin keskitasolle.
  • Paista 25 minuuttia ja peitä sen jälkeen pinta foliolla ja paista vielä 10 minuuttia tai kunnes veitseen tai tikkuun ei tartu enää taikinaa.
  • Jäähdytä ja irrota varovaisesti muoteista.
  • Siirrä ensimmäinen kakkukerros tarjoilulautaselle.
  • Levitä siihen ohut kerros jogurtti-kermaa ja pirskota pähkinäöljykastiketta hiukan pinnalle.
  • Siirrä toinen kakkupohja päälle,levitä siihen jogurtti-kermaseosta ja koristele pinta valuttamalla pähkinäöljykastiketta pinnalle ja koristelemalla vaikka kuivatuilla mansikka viipaleilla.

Tarvitset marenkiin:

4 valkuaista
200g sokeria
5 rkl crunchy maapähkinävoita

  • Vatkaa sähkövatkaimella valkuaiset ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.
  • Lisää maapähkinävoi joukkoon.


Kakkupohjien väliin:

2 dl kuohukermaa
200g rasvatonta kreikkalaista jogurttia
  • Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää varovasti sekoittaen jogurtti joukkoon.


Kastikkeeksi jota pirskotellaan pinnalle ja hiukan väliin:

1 rkl maapähkinäöljyä
1-2 rkl crunchy pähkinävoita


                            Tässä on ensimmäinen kerros pohjaosasta  ja näitähän tehtiin kaksi.
      Marenki johon on levitetty pähkinävoi tasoitetaan kakkupohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.