Reseptiikka pohjaan:
275g huoneenlämpöistä voita
275g fariinisokeria
1 koko muna ja 4 keltuaista
100 g manteli rouhetta
175g vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
100g 70% tummaa suklaata
- Voitele kaksi n.23 cm läpimitaltaan olevaa irtopohjaista vuokaa.
- Lämmitä uuni 170-asteeseen.
- Sulata suklaa mikrossa.
- Yhdistä kaakao,vehnäjauho ja leivinjauho keskenään.
- Vaahdota voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
- Vatkaa joukkoon yksi muna ja 4 keltuaista.Jätä valkuaiset marenkiin.
- Sekoita manteli joukkoon.
- Lisää kuivat-aineet sekoittaen.
- Lopuksi lisää maito ja sulatettu suklaa.
- Levitä kummallakkin kakku muotille saman verran taikinaa ja valmista marenki.
- Jaa marenki tasaisesti kummankin kakkupohjan päälle ja siirrä uunin keskitasolle.
- Paista 25 minuuttia ja peitä sen jälkeen pinta foliolla ja paista vielä 10 minuuttia tai kunnes veitseen tai tikkuun ei tartu enää taikinaa.
- Jäähdytä ja irrota varovaisesti muoteista.
- Siirrä ensimmäinen kakkukerros tarjoilulautaselle.
- Levitä siihen ohut kerros jogurtti-kermaa ja pirskota pähkinäöljykastiketta hiukan pinnalle.
- Siirrä toinen kakkupohja päälle,levitä siihen jogurtti-kermaseosta ja koristele pinta valuttamalla pähkinäöljykastiketta pinnalle ja koristelemalla vaikka kuivatuilla mansikka viipaleilla.
Tarvitset marenkiin:
4 valkuaista
200g sokeria
5 rkl crunchy maapähkinävoita
- Vatkaa sähkövatkaimella valkuaiset ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.
- Lisää maapähkinävoi joukkoon.
Kakkupohjien väliin:
2 dl kuohukermaa
200g rasvatonta kreikkalaista jogurttia
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää varovasti sekoittaen jogurtti joukkoon.
Kastikkeeksi jota pirskotellaan pinnalle ja hiukan väliin:
1 rkl maapähkinäöljyä
1-2 rkl crunchy pähkinävoita
Tässä on ensimmäinen kerros pohjaosasta ja näitähän tehtiin kaksi.
Marenki johon on levitetty pähkinävoi tasoitetaan kakkupohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti