maanantai 18. elokuuta 2014

Grillikylkeä ja paahdettuja juureksia

Mieli teki jo hiukan tuhdimpaa ruokaa kun ilmakin on kolea ja sateinen.Niimpä tehtiin sitten uunissa paahdettuja juureksia ja grillikylkeä.Tämän kyljen resepti löytyi Makuja sivustolta ja on amerikkalaistyylinen.Ei muuten yhtään hullumpi ohje ollutkaan paitsi että meillä kylkeä pidettiin uunissa noin tunti pitempään.Työnpuolesta on oppinut sen että kylki on ihan parhaimmillaan kun siitä irtoaa luut vain kääntämällä eikä lihaa tarvitse repiä.Paahdettu grillikylki
Eli kylkeä meillä oli reilu kilo.Ja resepti on mitoitettu siihen.

Marinadiin:

  • 1 dl chilikastiketta                                                  
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl etikkaa
  • 1 rkl worcesterkastiketta
  • 1 sipuli
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl sinappia
  • ripaus cayannea
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tl oreganoa

Lihan pintaan:
hierotaan suolaa ja jauhettua valkopippuria


  1. Ota kylki huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistoa.
  2. Hiero pintaan suola ja valkopippuri.
  3. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi,kuori ja murskaa valkosipuli.
  4. Mittaa kattilaan marinadin kaikki ainekset ja keitä kastiketta kokoon kunnes se sakenee noin 15minuuttia.
  5. Lämmitä uuni 250-asteeseen.
  6. Sivele marinadilla koko lihan pinta ja ruskista lihaa uunissa ensin n.30 minuuttia,käännä liha ja sivele sille jälleen marinadia ja paista uunissa taas noin 30 minuuttia.
  7. Laske uunin lämpö 150-asteeseen ja paista noin tunti välillä lisäten lihalle marinadia.Jos näyttää siltä että lihan pinta on palamassa,peitä pinta foliolla.




Juurekset käsiteltiin niin että ne menivät samaan aikaan uuniin kuin kylki eli ne pilkottiin jo valmiiksi pannuun ja maustettiin ja kestivät kypsyä noin tunnin koska jätin ne aika suuriksi lohkoiksi.

Juureksina käytettiin:

  • 3 porkkanaa
  • 6 pientä sipulia
  • 1 pieni lanttu
  • pala bataattia
  • n.500g perunaa
  • tuoretta tinjamia kourallinen
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja valkopippuria
  • n.1 dl öljyä


  1. Leikkasin juurekset hieman eri kokoisiksi että ne voidaan laittaa samaan kypsymään.Ulkonäöstä sai tietysti hauskemman kun leikkasi kaikki juurekset erimallilla pieniksi.
  2. (Leikkasin lantut ja porkkanat hieman pienemmiksi koska ne on kestää kypsyttää kauemmin)
  3. Voitelin uunipellin öljyllä ja lisäsin juurekset siihen.
  4. Maustoin valkosipulilla,suolalla ja pippurilla.Sirottelin öljyä pintaan ja sekoitin juurekset .
  5. Lopuksi lisäsin tinjamin ja siirsin uuniin kyljen kaveriksi alimmaiselle ritilälle ja kääntelin kypsymisen edetessä.

Ei kommentteja: