maanantai 11. elokuuta 2014

Kinuski-mustaherukkapiiraat

 Pohja taikinaan:

200g voita tai margariinia
1½ dl hienoa sokeria
1 kananmuna
1 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1.Huoneenlämpöinen voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
2.Lisää kananmuna vatkaten vaahdon joukkoon.
3.Sekoita kuivat-aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon.
4.Siirrä hetkeksi jähmettymään jääkaappiin jotta on helpompi kaulita kylmä taikina.

Täytteet:

1 tölkki kondenssimaitoa (maitotiivistettä)
1 rkl voita
1 rkl fariinisokeria

1.Sekoita kaikki ainekset mikronkestävään,korkeareunaiseen kulhoon jotta kinuski saa rauhassa kiehua tulematta yli reunojen.
2.Keitä kinuskia välillä sekoitellen mikrossa ja kun se tuntuu silminnähden sakeammalta.kun se kunnolla tarttuu lusikkaan se on valmista.Kinuski jähmettyy viilentyessään.Ota jäähtymään.Meillä keittäminen kesti noin 15 minuuttia.
Jäähdytä.

Käytin muottina metallista muffinipeltiä joista tuli 12 kappaletta piiraita.Metallinen tai alumiinista tehty muotti kestää parhaiten,paperinen menettää muotonsa näiden piiraiden kanssa.

1.Voidellaan muotit.
2.Kaulitaan taikinasta jauhotetulla alustalla ohuet pohjat muottiin.
3.Laitetaan mustaherukkahilloa 1tl taikinan pohjalle.
4.Sivellään 1-2 tl kinuskia mustaherukkahillon päälle.
5.Kaulitaan taikinasta kannet piiraille ja kiinnitetään reunat hyvin yhteen.
6.Pistä piiraisiin pari reikää keskelle ja paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.