maanantai 11. elokuuta 2014

Mustaherukkahyytelö

Mustaherukkahyytelö


Osasta mustaviinimarjamehua oli mukava tehdä taas hiukan hyytelöä.Tämä sopii taas talvella erilaisten kana ja liharuokien kanssa,riistaruokien lisänä ja maustamaan kastikkeita.Sopii hyvin myös cumberlandin kastikkeen pohjaksi.
Tänä vuonna meillä ei ollut kovin suuri herukkasato mutta marjat olivat sitäkin suuremmat ja todella makeat.
Hyytelöön tehtiin mehu suoraan mehumaijasta eli ei sen kummemmin ollut vielä lisättyjä sokereita aiemmin eli.....

7½ dl hyvää ja vahvaa mustaherukkamehua
350g hienoa sokeria
1 pussi sinistä melatiinia
1 tl atamonia +1 dl lämmintä vettä purkkien huuhtomiseen

1.Kiehauta mustaherukkamehu,sokeri ja melatiini.Hyytelö alkaa hyvin pian kiehumasta otettuaan jähmettymään
2.Kaada seos kuumana atamonilla ja vedellä huuhdeltuihin purkkeihin ja siirrä jäähtymään.




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.