Resepti:
n.1 kg kurpitsa kuutioita tai suikaleita
Liemeen:
- 3 dl väkiviinaetikkaa
- 2.5 dl hillosokeria
- 4 dl vettä
- 1 tl atamonia
- 1 tl sinapinsiemeniä
1.Koversin kurpitsasta sisällön pois.Käytin vain kurpitsasta kovan osan ja siemenet ja muut hötöt pois.
2.Mittasin kattilaan kaikki liemen ainekset paitsi atamonin.Atamon laitetaan vasta ihan lopussa.
3.Kiehautin liemen ainekset ja lisäsin kurpitsan kiehumaan.
4.Keitä kurpitsa kuutioita lähes niin kauan että ne ovat lähes läpikuultavia ja lisää atamon joukkoon.
Nopea kiehautus vielä ja siirrä kurpitsakuutiot desinfioituihin säilykeastioihin .Itse huuhtelin säilykepurkit vielä atamon-vesiseoksella säilyvyyden varmistamiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti