sunnuntai 17. elokuuta 2014

Kurpitsapikkelssi

Kaupasta löytyi mukavan kokoisia kurpitsoita.Eivät olleet vielä ihan jättikokoa jolloin olisi joutunut tekemään pikkelsiä koko pataljoonalle, vaan sain tehtyä juuri omiin tarpeisiini talven varalle.Sääli vain että vielä ei ole halloween aika että kurpitsan kuorista saisi tehtyä hauskan lyhdyn illan istujaisiin.

Kurpitsapikkelssi.

Resepti:

n.1 kg kurpitsa kuutioita tai suikaleita

Liemeen:

  • 3 dl väkiviinaetikkaa
  • 2.5 dl hillosokeria
  • 4 dl vettä
  • 1 tl atamonia
  • 1 tl sinapinsiemeniä
1.Koversin kurpitsasta sisällön pois.Käytin vain kurpitsasta kovan osan ja siemenet ja muut hötöt pois.
2.Mittasin kattilaan kaikki liemen ainekset paitsi atamonin.Atamon laitetaan vasta ihan lopussa.
3.Kiehautin liemen ainekset ja lisäsin kurpitsan kiehumaan.
4.Keitä kurpitsa kuutioita lähes niin kauan että ne ovat lähes läpikuultavia ja lisää atamon joukkoon.
Nopea kiehautus vielä ja siirrä kurpitsakuutiot desinfioituihin säilykeastioihin .Itse huuhtelin säilykepurkit vielä atamon-vesiseoksella säilyvyyden varmistamiseksi.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.