keskiviikko 6. elokuuta 2014

Mustaherukkakastike

Luonne kun on hieman pihi ja käytäntö opettaa niin pakkaseen laitetuista paahtopaisteista ja kaappiin jääneestä punaviinistä keitettiin lounas.Ja kun oli tehty mustaherukkahilloakin,saatiin pientä lisämakua siitäkin kastikkeeseen.
Lämmin mustaherukkakastike.

5 dl punaviiniä
1 sipuli pilkottuna
2 laakerinlehteä
ripaus suolaa
kymmenkunta mustapippuria
3-4 rkl mustaherukkahilloa tai hyytelöä
1 lihaliemikuutio
2 tetraa demi glacea
muutama tinjamin oksa
tarvittaessa maizenaa tai ohrakasta suurustukseen

1.Hyvin yksinkertainen toteuttaa,vaatii vain hieman aikaa keittää kastiketta hiljaksiin kokoon ja antaa makujen tasaantua.
   Tässäkin kaikki ainekset mitattiin kattilaan paitsi suurusta,keitettiin pikku hiljaa kastiketta kokoon ja lopuksi siivilöitiin kastike.Ja jos tarve vaatii,lisätään suurusta joukkoon.Mutta tumman kastikkeen ei tarvitse olla sakeaa.
  




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.