sunnuntai 3. elokuuta 2014

Mustaherukkakakku

 Pohjaan:
n.7 digestivekeksiä
50g pehmeää voita

-Hienonnetaan keksit ja sekoitetaan joukkoon sula tai pehmeä voi.
Painellaan tasaiseksi irtopohjaiselle kakkumuotille ja siirretään täytteen valmistumisen ajaksi kylmään.

Täytteeseen:

1 rahkapurkki
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl hienoa sokeria
3-4 rkl mustaherukkahilloa
6 kpl liivakoita

-Ensin laitetaan liivatteet likoamaan kylmään veteen.(noin 5-minuuttia)
Vatkataan kerma vaahdoksi,lisätään joukkoon maitorahka ja maustetaan sokerilla.Lisätään joukkoon mustaherukkahillo tai sitten haluttu määrä tuoreita mustaherukoita survottuna.
Sulatetaan liivakot pieneen tilkkaan kuumaa maitoa tai kermaa ja sekoitetaan rahkan joukkoon kokoajan sekoittaen.
Kaadetaan seos keksipohjan päälle ja valmistellaan kiille päälle.

Päällys:

1-2 dl mustaherukkahilloa
3 kpl liivakoita
tilkka kuumaa vettä tai mustaherukkamehua

-Liotetaan liivakoita hetki (noin 5-minuuttia)
Kun liivatteet on pehmenneet ne sulatetaan tilkkaan mustaherukkamehua tai vettä ja sekoitetaan hillon joukkoon.
Levitetään tasaisesti kakun päälle ja siirretään jähmettymään kylmään.
Koristellaan kermavaahdolla ja mustaherukkatertuilla.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.