lauantai 30. elokuuta 2014

Helppo uunimunakas

 Tämä oli helppo ja nopea munakas joka tehtiin iltapalaksi 4:lle ruokailijalle.Ja oli ruokaisakin vielä.Parasta oli ettei tarvinnut vahtia liikoja tarttuuko munakas pannuun vai hajoaako tottumattomissa käsissä.Munakas nouseekin vielä jonkin verran joka tekee kivan ulkonäön,vaikka laskeekin kyllä kuin kohokas aikas nopeasti.

Helppo munakas

Reseptiikka;

  • 8 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • maustamiseen suolaa ja mustapippuria maun mukaan
-Munien rakenne rikottiin kevyesti ja lisättiin kerma ja mausteet.

Täytteeseen:
  • 4 perunaa keitettynä
  • 1 pkt pekonia
  • 1 suippopaprika
  • 1 sipuli
  • mausteeksi:  suolaa,mustapippuria ja tinjamia
-Ainekset pilkottiin kuutioiksi.
-Ensin ruskistettiin pekoni,sitten lisättiin perunat,sipulit ja paprikat.
-Maustettiin suolalla,pippurilla ja tinjamilla.


Sulatin paistinpannulle nokareen voita ja hieman öljyä,kuumensin pannun kunnolla.Kaadoin pannulle munakasmassan ja kypsytin sitä hieman lastalla silloin tällöin pyöräytellen jotta munamassa hieman hyytyy kauttaaltaan.
Lisäsin pinnalle tasaiseksi kerrokseksi täyte-aineet ja siirsin uuniin 180-asteeseen noin 8 minuutiksi kunnes pinta on kauniin rusettava ja munakas hyytynyt.Munakas kohoaa jonkin verran kuin kohokas mutta lasku on myös nopea joten kannattaa myös syödä pian.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.