Kasvispikkelssi sopii hyvin lisäkkeeksi liharuuille, majoneesikastikkeisiin ja antipastoksi.
Aineksina voi käyttää kaikenlaisia kiinteitä kasviksia mielensä mukaan esim. porkkana, kukkakaali, kurkkua, kesäkurpitsaa,sipulia, paprikaa jne......
Tässä reseptissä käytimme:
- ½ kg kukkakaalia
- ½ kg avomaankurkkuja
- ½ kg punaisia paprikoita
- ½ kg pieniä punasipuleita
-Puhdista ja pilko kasvikset pieniksi paloiksi.
-Mittaa kattilaan kaikki liemiainekset ja kiehauta seos.
-Lisää kasvikset liemeen kiehumaan niin että kovemmat kasvikset laitetaan ensimmäiseksi. Eli ensin laitetaan hetkeksi kiehumaan kukkakaalit ja lisätään hetken kuluttua loput kasvikset.
- Kannattaa jättää kasvikset hieman koviksi koska ne kypsyvät vielä keittämisen jälkeenkin jonkin aikaa.
- Siirrä pikkelssi desinfioituihin purkkeihin kuumana ja sulje kannet tiiviisti paikoilleen.
- Jäähdytä pikkelsi mahdollisimman nopeasti ja siirrä kylmäsäilytykseen.
Liemeen:
- 2 dl etikkaa
- 1½ dl sokeria
- 4 dl vettä
- 1 pussi Meiran kasvis-ja sienten säilöntään tarkoitettua mausteseosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti