keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kasvispikkelsi

Kasvispikkelssi sopii hyvin lisäkkeeksi liharuuille, majoneesikastikkeisiin ja antipastoksi.
Aineksina voi käyttää kaikenlaisia kiinteitä kasviksia mielensä mukaan esim. porkkana, kukkakaali, kurkkua, kesäkurpitsaa,sipulia, paprikaa  jne......


Kasvispikkelssi.

Tässä reseptissä käytimme:

  • ½ kg kukkakaalia
  • ½ kg avomaankurkkuja
  • ½ kg punaisia paprikoita
  • ½ kg pieniä punasipuleita

-Puhdista ja pilko kasvikset pieniksi paloiksi.
-Mittaa kattilaan kaikki liemiainekset ja kiehauta seos.
-Lisää kasvikset liemeen kiehumaan niin että kovemmat kasvikset laitetaan ensimmäiseksi. Eli ensin laitetaan hetkeksi kiehumaan kukkakaalit ja lisätään hetken kuluttua loput kasvikset.
- Kannattaa jättää kasvikset hieman koviksi koska ne kypsyvät vielä keittämisen jälkeenkin jonkin aikaa.
- Siirrä pikkelssi desinfioituihin purkkeihin kuumana ja sulje kannet tiiviisti paikoilleen.
- Jäähdytä pikkelsi mahdollisimman nopeasti ja siirrä kylmäsäilytykseen.

Liemeen:
  • 2 dl etikkaa
  • 1½ dl sokeria
  • 4 dl vettä
  • 1 pussi Meiran kasvis-ja sienten säilöntään tarkoitettua mausteseosta








Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.