sunnuntai 3. elokuuta 2014

Mustaherukkahillo

Hillo on mukava yhdistelmä makeaa ja kirpakkaa.
Sopii letuille, leipäjuustolle kaveriksi, rahkoihin ja kastikkeen maustajaksi jne.
Varsinkin demi glacepohjaisiin kastikkeisiin antaa hyvää makua ja väriä.
Ja mikä parasta, omista pensaista.

Mustaherukkahillo.

 Tarvitset:

  • 2 kg mustaherukoita puhdistettuna roskista
  • 500 g hienoa sokeria
  • 1 pussi melatiinia + 2 rkl hienoa sokeria sekoitetaan yhteen
  • atamonia säilykepurkkien huuhtomiseen. Eli 1 dl lämmintä vettä ja 1 tl atamonia sekoitetaan keskenään ja seoksella huuhdellaan säilöntään tarkoitetut astiat.



  1. Puhdistetaan marjat roskista ja siirretään kattilaan.
  2. Keitetään hiljalleen muutama minuutti että marjat hieman pehmenevät ja lisätään joukkoon sokeri.Keitä uudelleen pari minuuttia.
  3. Sekoita melatiini ja sokeri keskenään ja sekoita marjojen joukkoon.
  4. Nopea kiehautus ja poista hillon päälle muodostunut vaahto.
  5. Annostele hillo kuumana purkkeihin, jotka on desinfioitu joko keittämällä tai atamoniseoksella.
  6. Jäähdytä hillot ja siirrä säilytykseen.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.