Sopii letuille, leipäjuustolle kaveriksi, rahkoihin ja kastikkeen maustajaksi jne.
Varsinkin demi glacepohjaisiin kastikkeisiin antaa hyvää makua ja väriä.
Ja mikä parasta, omista pensaista.
- 2 kg mustaherukoita puhdistettuna roskista
- 500 g hienoa sokeria
- 1 pussi melatiinia + 2 rkl hienoa sokeria sekoitetaan yhteen
- atamonia säilykepurkkien huuhtomiseen. Eli 1 dl lämmintä vettä ja 1 tl atamonia sekoitetaan keskenään ja seoksella huuhdellaan säilöntään tarkoitetut astiat.
- Puhdistetaan marjat roskista ja siirretään kattilaan.
- Keitetään hiljalleen muutama minuutti että marjat hieman pehmenevät ja lisätään joukkoon sokeri.Keitä uudelleen pari minuuttia.
- Sekoita melatiini ja sokeri keskenään ja sekoita marjojen joukkoon.
- Nopea kiehautus ja poista hillon päälle muodostunut vaahto.
- Annostele hillo kuumana purkkeihin, jotka on desinfioitu joko keittämällä tai atamoniseoksella.
- Jäähdytä hillot ja siirrä säilytykseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti