perjantai 15. elokuuta 2014

Kurkkurelish

Kurkkurelish

 Tämän kurkkurelishin tein ihan tavallisista kasvihuone kurkuista.Niitä tulikin ihan tarpeeksi säilöntään asti.Tähän versioon kuorin kurkut mutta eihän meidän omia,kotimaisia kurkkuja tarvitse normaalisti kuoria tähän tarkoitukseen.

Tarvittiin:

1 kg kurkkuja
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
pieni pala keskivahvaa chiliä

Liemeen:

1 rkl sinapinsiemeniä
n.½ tl rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
2 dl etikkaa
1½ dl sokeria
4 dl vettä
1 tl atamonia liemeen sekä 1 tl atamonia säilykepurkkien huuhdontaan


1.Huuhtele ja paloittele kurkut pieniksi kuutioiksi.
2.Kuori ja murskaa valkosipuli,pilko chili ohuiksi ja pieniksi paloiksi.
3.Mittaa kattilaan kaikki liemen ainekset paitsi atamon.Se lisätään ihan lopuksi.
4.Kiehauta liemi ja lisää kasvikset joukkoon.Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
5.Lisää joukkoon atamon ja tee nopea kiehautus.
6.Siirrä relish atamoni-vesiseoksella huuhdeltuihin säilöntäastioihin ja siirrä viilentymään.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.