sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Lihamureke ilman korppujauhoja ja kivan säväyksen murekkeeseen tuo jeera.

Meillä on jo totuttu tekemään murekkeet ilman jauhoja ja niistä on aina tullut todella hyviä.
Uunissa valmistettuna ne pysyvät aina erinomaisesti koossa ja mehevyyteen jauhot eivät vaikuta. Ainoastaan huomaa jatkeaineen puutteen siinä,että mureketta ei saada aikaan määrällisesti niin paljon, kun ei ole jauhoja sitomassa massaa ja rasvaa. Tästä riittää hyvin nelihenkiselle perheelle.



Tarvikkeet:

  • 700 g jauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 sipulia   (kuullotukseen voita ja öljyä,mausteeksi suolaa,valkopippuria ja ripaus sokeria)
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
  • täytteeseen 1 punainen paprika ja 200 g fetajuustokuutioita tai vastaavaa salaattijuustoa

  1. Ihan aluksi pilkoin sipulin pieniksi kuutioiksi ja kuullotin voin ja öljyn seoksessa. Lisäsin kuullotukseen ripauksen sokeria,suolaa ja jauhettua valkopippuria.
  2. Pilko paprika ja feta pieniksi kuutioiksi täytettä varten.
  3. Sekoita jauhelihan joukkoon kananmunat ja hieman jäähdytetty sipuli.
  4. Mausta jauhelihamassa ja sekoita kunnolla tasaiseksi.
  5. Tasoitin jauhelihamassan leivinpaperin päälle suorakulmion muotoon. 
  6. Lisää paprika ja feta jauhelihan keskiosaan ja kääri rullaksi.
  7. Lämmitä uuni 200-asteeseen ja siirrä mureke uuniin.
  8. Kypsyminen kestää hieman vajaan tunnin.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.