maanantai 22. helmikuuta 2016

kahvikakku. Makua puolukasta ja valkosuklaasta.

Ohjeesta saadaan kaksi kakkua. Ja hyvä niin,sillä kakku on herkullinen ja paranee vain seuraavaan päivään.
Koristelin pinnan puolukoilla, jotka oli makeutettu Modon caramel-siirapilla ja tuli muuten hyvä yhdistelmä.
Siis ihan loistava kuorrutettu kahvikakku !



Tarvikkeet:


  • 250 g voita
  • 400 g ruokokidesokeria
  • 5 kananmunaa
  • 200 g valkosuklaata 
  • 450 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • ripaus suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl puolukoita
  • Muotin voiteluun voita,ruokokidesokeria ja korppujauhoja

  1. Voitele kakkuvuoka voilla,ripottele pinnalle ruokalusikallinen ruokokidesokeria ja lopuksi korppujauhota vuoka.
  2. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
  3. Yhdistä kuivat-aineet keskenään.
  4. Vispaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  5. Yhdistä kananmunat voivaahtoon yksitellen sekoittaen kokoajan varovasti.
  6. Lisää kermaa ja jauhoja vuorotellen vähissä erissä ja sekoittaen kokoajan hellästi.
  7. Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja puolukat. 
  8. Kaada seos voideltuihin vuokiin ja paista uunin alaosassa 180-asteessa noin tunti. Tai kokeile kypsyyttä tikulla,jos tikku jää kuivaksi on kakku kypsä.
  9. Jäähdytä ritilällä ja kumoa kakku.
  10. Kuorruta jäähtynyt kakku.

Kakkukuorrutus:

  • 300 g tomusokeria
  • ½ tl vettä
  • 1 rasia maustamatonta philadelfiaa
  • ripaus punaista väriä
  1. Mittaa tomusokeri kulhoon ja lisää joukkoon vesi ja punainen väriaine. Sekoita hyvin.
  2. Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin, kunnes seos on notkistunut tasaiseksi.
  3. Kaada kuorrute kakkujen päälle ja koristele vaikkapa sokeroiduilla puolukoilla.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.