Ohjeesta saadaan kaksi kakkua. Ja hyvä niin,sillä kakku on herkullinen ja paranee vain seuraavaan päivään.
Koristelin pinnan puolukoilla, jotka oli makeutettu Modon caramel-siirapilla ja tuli muuten hyvä yhdistelmä.
Siis ihan loistava kuorrutettu kahvikakku !
Tarvikkeet:
Koristelin pinnan puolukoilla, jotka oli makeutettu Modon caramel-siirapilla ja tuli muuten hyvä yhdistelmä.
Siis ihan loistava kuorrutettu kahvikakku !
Tarvikkeet:
- 250 g voita
- 400 g ruokokidesokeria
- 5 kananmunaa
- 200 g valkosuklaata
- 450 g vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- ripaus suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl puolukoita
- Muotin voiteluun voita,ruokokidesokeria ja korppujauhoja
- Voitele kakkuvuoka voilla,ripottele pinnalle ruokalusikallinen ruokokidesokeria ja lopuksi korppujauhota vuoka.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
- Yhdistä kuivat-aineet keskenään.
- Vispaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä kananmunat voivaahtoon yksitellen sekoittaen kokoajan varovasti.
- Lisää kermaa ja jauhoja vuorotellen vähissä erissä ja sekoittaen kokoajan hellästi.
- Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja puolukat.
- Kaada seos voideltuihin vuokiin ja paista uunin alaosassa 180-asteessa noin tunti. Tai kokeile kypsyyttä tikulla,jos tikku jää kuivaksi on kakku kypsä.
- Jäähdytä ritilällä ja kumoa kakku.
- Kuorruta jäähtynyt kakku.
Kakkukuorrutus:
- 300 g tomusokeria
- ½ tl vettä
- 1 rasia maustamatonta philadelfiaa
- ripaus punaista väriä
- Mittaa tomusokeri kulhoon ja lisää joukkoon vesi ja punainen väriaine. Sekoita hyvin.
- Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin, kunnes seos on notkistunut tasaiseksi.
- Kaada kuorrute kakkujen päälle ja koristele vaikkapa sokeroiduilla puolukoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti