Tuli pieni hinku herkkuihin eli ihan rehellisesti makeen nälkä iski.
Ei kun penkomaan reseptejä ja kaappeja, kaapista löytyi sopivat tarvikkeet ja ei kun rakentelemaan .
Yhdistettiin suklaa ja mantelilastut ja saatiin suklaaneliöitä.
Resepti:
Ei kun penkomaan reseptejä ja kaappeja, kaapista löytyi sopivat tarvikkeet ja ei kun rakentelemaan .
Yhdistettiin suklaa ja mantelilastut ja saatiin suklaaneliöitä.
Resepti:
- 50 g paahdettuja manteleita
- 300 g tummaa suklaata
- 3 dl kuohukermaa
- 3 dl sokeria
- 50 g voita
- 2 rkl hunajaa
- Paahda mantelit kuumalla ja kuivalla pannulla. Jäähdytä.
- Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan.Kiehauta seos ja sekoita joukkoon hunaja ja voi.
- Alenna lämpö ja anna seoksen kiehua hiljalleen välillä sekoitellen,kunnes massa sakenee.
- Kokeile seoksen paksuutta tiputtamalla muutama tippa kylmään veteen. Jos seos jähmettyy, se on valmis seuraavaan vaiheeseen.
- Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
- Ota kattila liedeltä ja vispaa seosta vielä pari minuuttia sähkövatkaimella.
- Sekoita puolet paahdetuista manteleista joukkoon ja jätä loput mantelit koristeeksi pinnalle.
- Kaada suklaaseos voideltuun 20x20 cm vuokaan ja ripottele pinnalle loput mantelit. Laitoin varmuuden vuoksi vuokaan liuskat leivinpaperia helpottamaan suklaaherkun nostamista vuoasta.
- Jäähdytä ja leikkaa sopivan kokoisiksi kuutioiksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti