tiistai 2. helmikuuta 2016

Suklaa-mantelineliöt.

Tuli pieni hinku herkkuihin eli ihan rehellisesti makeen nälkä iski.
Ei kun penkomaan reseptejä ja kaappeja, kaapista löytyi sopivat tarvikkeet ja ei kun rakentelemaan .
Yhdistettiin suklaa ja mantelilastut ja saatiin suklaaneliöitä.

Suklaaneliöt.

Resepti:
  • 50 g paahdettuja manteleita
  • 300  g tummaa suklaata
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dl sokeria
  • 50 g voita
  • 2 rkl hunajaa

  1. Paahda mantelit kuumalla ja kuivalla pannulla. Jäähdytä.
  2. Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan.Kiehauta seos ja sekoita joukkoon hunaja ja voi.
  3. Alenna lämpö ja anna seoksen kiehua hiljalleen välillä sekoitellen,kunnes massa sakenee.
  4. Kokeile seoksen paksuutta tiputtamalla muutama tippa kylmään veteen. Jos seos jähmettyy, se on valmis seuraavaan vaiheeseen.
  5. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
  6. Ota kattila liedeltä ja vispaa seosta vielä pari minuuttia sähkövatkaimella.
  7. Sekoita puolet paahdetuista manteleista joukkoon ja jätä loput mantelit koristeeksi pinnalle.
  8. Kaada suklaaseos voideltuun 20x20 cm vuokaan ja ripottele pinnalle loput mantelit. Laitoin varmuuden vuoksi vuokaan liuskat leivinpaperia helpottamaan suklaaherkun nostamista vuoasta.
  9. Jäähdytä ja leikkaa sopivan kokoisiksi kuutioiksi





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.