sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Perheessä jokaiselle jotakin...

 ... nuorisolle "käty" ja meille vanhemmille "vika" viikonloppu (vihdoin kahden).
Olimme suunnitelleet jonkin aikaa viikonloppua aikuisille, kunnes hoksasimme, että nuoriso juttelee keskenään "käty" viikonlopusta eli kämppä tyhjänä. Ja näinhän me vieteltiin omaa "vika" viikonloppua.


Rentoutumisemme kohteeksi löytyi tunnin ajomatkan päästä takuuvarma ja maineikas hemmottelukohde.
Loppujen lopuksi ei tarvitse matkata maailman ääriin löytääkseen kauniita nähtävyyksiä. Kartanossa oli jo itsessään paljon nähtävää,niin sisällä kuin ulkosallakin.


Meille oli mieluisa yllätys, kun saimme samaan hintaan Imperial -tason huoneen kylpyammeineen. Huone oli remontoitu hyvällä maulla vanhaa kunnioittaen. Kyllä kelpasi meittin majoittua. Varasimme sisään-kirjautuessamme pöydän iltaravintolasta illaksi. Ja näkymä olisi kesäaikaan mahtava. Omalta kattoterassilta suora näkymä merelle.

Sitä ennen ehdimme käväistä Tupasaunoilla puhdistautumassa. Siellä oli kuin olikin poreallas ulkoterassilla. Veden lämpötila oli +40 astetta. Kyllä kelpasi lillutella ulkoilmassa ja latkia lonkeroa. Hassua, ettei päätä palellut yhtään pakkasilmasta huolimatta.


Iltaravintolassa meitä odotti täydellinen kattaus metallisine aluslautasineen. Aseita riitti vaikka minkälaiseen ateriahaasteeseen. Jotenkin kaipaa tälläistä palvelua ja tarjontaa saataville enemmänkin.


 Jälkiruuaksi saimme hunjajäätelöä viikunan ja suklaaleivoksen kera. Annos oli selkeä ja todella herkullinen.
Kaikki menyyn ruuat olivat loistavia,varsinkin talon savustettu härkä, johon ei mureuden vuoksi veistä olisi edes tarvinnut.


Todella maittavan illallisen jälkeen siirryimme pienen ulkokävelyn jälkeen klubin puolelle. Siellä soitteli  jazz-trio ikivihreitä jazz-kappaleita. Mukavan illan kruunasi siis pubi,jossa saimme elävää musiikkia kahvin ja hyvän oluen seuraksi.


Aamiaisen jälkeen tutustuimme Keltaiseen saliin historiaa havisevine tauluineen. Laitettiin oikein nimetkin vieraskirjaan. Aivan joka puolella oli katseltavaa,ihasteltavaa ja historiaa. Mahtavaa. Kuin olisi saanut samalla lipulla roimasti plussaa.


Oli siellä pari muutakin salia, jossa sai töllistellä muotokuvia entisajan ihmisistä. Ja muodokas on töllistelijäkin... siis allekirjoittanut itse :)))


"Museokierroksen" lopuksi eksyimme myös eilisillan iltaravintolaan. Meidän pöytämme oli takana olevalla korokkeella. Palvelu oli todella loistavaa, kiitosta vain ihanalle tarjoilijallemme, joka maistatti erilaisia viinejä ennen ostopäätöksen tekoa.


Ehdimme vielä ennen poislähtöä käydä kävelyllä merenrannassa. Lunta satoi melkoisesti. Paluumatkalla saatiin vielä läksiäiskuva Haikon kartanosta. Kiva oli tämä historiaa huokuva kartano myös talviasussaan.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.