keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Aina niin ihana kukkakaali. Tein paistoksen paksulla cheddarjuustokastikkeella.

Mikään kevyt kasvisruokahan tämä ei ole, mutta sitäkin parempi.
Kastike on hyvin helppo ja nopea valmistaa,yksinkertaisimpia sooseja ikinä.
Eikä soosi sisällä ollenkaan vehnäjauhoja.


 Ainekset:


  • 1 iso kukkakaali suurina ruusukkeina
  • suolaa kukkakaalin keitin veteen
  • 5 dl kuohukermaa
  • 400 g cheddarsulatejuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi pilkottuna
  • 2 rkl persiljasilppua
  • mausteeksi suolaa ja jauhettua valkopippuria



  1. Pilko kukkakaalit isohkoiksi ruusukkeiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi.
  2. Valuta hyvin,jotta paistoksesta ei tulisi vetistä.
  3. Voitele paistosvuoka ja siirrä kukkakaalit vuokaan.
  4. Valmista kuorrutus kastike.
  5. Kiehauta kerma ja lisää sulatejuustoviipaleet pienissä erissä kuuman kerman joukkoon kokoajan sekoitellen.
  6. Mausta kastike suolalla,valkopippurilla ja valkosipulilla.
  7. Kaada kastike kukkakaalien joukkoon niin että kaikki kukkakaalit saavat kastiketta pintaan.
  8. Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin kuorrutuksen.



Kastike on sakea ja tarkoitus on saada levitettyä kastike kukkisten pinnalle tasaisesti, jotta pinta saisi kauniin värityksen kauttaaltaan.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.