lauantai 16. tammikuuta 2016

Kaappien kätköistä esiin kaivetut kapistukset.


Se on aina ihmeellistä,kuinka kaapeista ja varastoista löytyy välillä pitkäksi aikaa unohtuneita tavaroita.
En muista milloin olisin vohveleita tehnyt,mutta nyt vohvelirautakin löytyi pölyttymässä varastossa ja ei kun rauta "tulille".
Taikina oli helppo, lähes tavallinen lettutaikina, mutta joukossa hieman vaniljaa ja leivinjauhetta. Täytteeksi valmistin sitruunaisen rahkavaahdon ja hillon korvasin granaattiomenalla.
Sitruunaiset vohvelit noin 12-13 kpl:


  • 3 kananmunaa
  • 7 dl maitoa
  • 2 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl sitruunamehua
  1. Mittaa munat kulhoon ja sekoita kunnes munien rakenne on sekaisin.
  2. Mausta sokerilla,vaniljalla ja ripauksella suolaa.
  3. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauho. Sekoita jauhot munaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  4. Anna taikinan levätä hetki ja sekoita.
  5. Paista vohvelit voissa kuumalla vohveliraudalla. Varo täyttämästä muotteja liikaa, ettei taikina pääse turpoamaan reunojen yli paistuessaan.
  6. Tarjoile kuumana.


Sitruunarahkavaahto


  • 1 prk valion sitruunarahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl hienoa sokeria
  1. Vispaa kerma mutta jätä se pehmeäksi vaahdoksi.
  2. Sekoita joukkoon sokeri ja rahka.


Halusin korvata perinteisen hillon jollakin muulla.
Hyvä vaihtoehto oli granaattiomena.Maustoin omenan vaniljasiirapilla ja hyvä lisuke oli valmis.

Sitruunavohvelit.







Joskus on tullut täytettyä vohvelirauta liian täyteen -ja sitten onkin saanut siivoilla.
Leivinjauhe saa tuon herkun turpoamaan ja pursuamaan yli kypsyessään.

Sitruunaiset vohvelit.
Ja ihan mukavastihan näitä tulikin. Valmiita vohveleita noin 12-13 kappaletta.Paistamiseen tosin uppoaa yhdellä raudalla sen verran aikaa, että peitin foliolla valmiiksi paistetut vohvelit jäähtymisen estämiseksi.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.