torstai 25. helmikuuta 2016

Mitä valmistaa kourallisesta kuivattuja suppilovahveroita? Mä tiedän,mä tiedän, todella täyteläistä savuporo-suppiskeittoa!


 Meillä perheenpää sanoi,ettei ole asiaa syksyllä sienimetsään ellei edelliset sienet ole käytetty.
No pakkohan sitä käskyä on noudattaa ja ihan viisastahan se tietenkin onkin. Kaappiin jää niin helposti varastoitumaan satoa,varsinkin jos ne eivät ole ihan silmien edessä nähtävillä.
Ja paras aikahan edellisen kesän ja syksyn satoa on käyttää juuri nyt pois.


Onneksi satoa on tullut monena syksynä ihan mukavasti. Ja mikä parasta, kuivauksen ansiosta ne säilyvätkin käyttökelpoisena loistavasti pitemmänkin ajan.
Täyteläinen ja helppo keitto vaikka iltapalaksi. Eikä sisällä jauhoja ollenkaan.


Tarvikkeet kahteen annokseen:


  • 1 reilu kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
  • 30 g voita
  • 1 sipuli kuutioina
  • 5 dl vettä (voit hyvin käyttää veden jossa sienet ovat pehmentyneet)
  • 1 lihaliemikuutio
  • 200-250 g savuporosulatejuustoa (koskenlaskijaa)
  • ripaus suolaa ja valkopippuria



  1. Laita suppilovahverot edellisenä päivänä veteen pehmenemään. Lisää vettä sen verran että sienet peittyvät reilusti.
  2. Seuraavana päivänä siivilöi sienet vedestä ja purista niistä ylimääräiset nesteet pois.
  3. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi.
  4. Sulata voi kattilassa. Lisää sienet ja sipulit joukkoon. Kuullota hetki,kunnes sipulit pehmenevät hiukan.
  5. Kaada seoksen joukkoon vesi tai sienistä jäänyt neste, lihaliemikuutio ja mausteet.
  6. Kiehauta.
  7. Lisää joukkoon paloiteltu savuporojuusto ja anna keiton hautua kunnes juusto on kokonaan sulanut.
  8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Keiton pinnalle tein krutonkien sijaan paahtoleivän johon lisäsin juustoa ja kuorrutin pinnan.










Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.