lauantai 9. elokuuta 2014

Ihan perinteiset paistetut muikut ja juures-sosetta.Ihana yhdistelmä.

 Aamulla oli kova hinku saada tänään ruuaksi kalaa ja kyllä niitä muikkuja onneksi löytyikin ja vielä todella hyvän kokoisiakin.Muikkujen kaveriksi tehtiin juures-survosta ja voisulaa.
  Juures-survos tehtiin laktoosittomana,ei lisätty maitoa vaan pelkkää laktoositonta voita.
  Kastikkeeksi tehtiin voisula johon keitettiin pari kananmunaa,maustettiin sitruunalla ja ripauksella mustapippuria ja suolaa.
  Ja muikut paistettiin vain voissa ja maustettiin suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.

Muikkuja ja juures-survosta.

 Juures-survos sisälsi bataattia,porkkanaa,lanttua ja jauhoista perunaa.
Kaikki ainekset kiehautettiin yhtä aikaa suolalla maustetussa vedessä, vaikka osa juureksista kestää keittää hieman pitempään.Leikattiin vain bataatit,lanttu ja porkkana hieman pienemmiksi kuutioiksi ja peruna vain halkaistiin.Perunaa laitettiin tärkkelyksen vuoksi reilummin kuin muita aineita.Juurekset kypsytettiin,paseerattiin ja maito korvattiin voilla,maustettiin jauhetulla valkopippurilla ja suolaa ei tarvinnut lisätä.Todella hyvää.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.