torstai 7. elokuuta 2014

Suklainen kuningatarkääretorttu

Suklaa kääretorttu.

Tästä kääretortusta saadaan noin 10:lle herkuttelijalle.

Pohja:

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 2 keltuaista
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • ½ tl leivinjauhetta




1.Lämmitä uuni 250-asteiseksi.
2.Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
3.Sekoita varovaisesti joukkoon keltuaiset ja kuivat ainekset.
4.Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi ohueksi kerrokseksi ja paista uunin keskitasolla noin 4-5 minuuttia.
5.Kumoa paistettu kääretorttupohja leivinpaperinpäälle ja anna jäähtyä.Tee täyte.


Täyte:


  • 3 dl kuohukermaa
  • 1dl pensasmustikoita
  • 1l mansikoita
  • 1-2 dl vadelmia
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sokeria



  • 1.Vatkaa kerma vaahdoksi.
    2.Mausta vaniljalla ja sokerilla.
    3.Pilko mansikat pienemmiksi paloiksi ja puhdista marjat.
    4.Levitä kermavaahto kääretorttupohjalle jättäen reunat tyhjiksi parin sentin levyiseltä alalta.
    5.Sirottele marjat tasaisesti kermavaahdon päälle ja rullaa.
    Koristele tomusokerilla,kermavaahdolla ja marjoilla.





































    Ei kommentteja:

    Tomaattiset juustokierteet.