sunnuntai 10. elokuuta 2014

Omenainen pannukakku


Pannukakkutaikina:
3 dl maitoa
3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
1½  dl vehnäjauhoja

1.Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan tasaantua hetki.Lämmitä uuni 175-asteeseen.
2.Voitele n.20cm halkaisijaltaan oleva irtokakkuvuoka voilla.Kaada siihen n.1cm taikinaa ja paista uunissa pari minuuttia jotta taikina hieman hyytyy.
3.Ota pannukakku uunista,lado pinnalle maustetut omananviipaleet ja kaada loput taikinasta omenoiden pinnalle.
4.Siirrä pannukakku takaisin uuniin keskitasolle ja paista uunissa noin 1 tunti tai kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa.
5.Pannukakku kohoaa loppuaan kohti aika reilusti mutta uunista otettuaan laskee jonkinverran.
6.Laitoin paistamisen jälkeen pannukakun päälle hiukan vaahterasiirappia ja tarjoiltiin kermavaahdon kera lämpimänä.


 Omenoiden käsittely:
6 omenaa kuorittuna ja viipaloituna
50-70g voita
½ dl konjakkia tai calvadosta
n.1-2 tl kanelia
3/4 dl sokeria

1.Omenat kuoritaan,poistetaan siemenkota ja viipaloidaan ohuiksi siivuiksi.
2.Sulatetaan voi paistinpannulle ja kypsennetään omenoita ihan vain hetki.
3.Maustetaan sokerilla,kanelilla ja konjakilla tai calvadoksella.
4.Siirrä pannu odottamaan sivuun ettei omenat pehmene liikaa.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.