tiistai 19. elokuuta 2014

Mustikka-vadelmaboston

Kuningatarboston.

Pullataikina:

  • ½ l maitoa
  • 1 pkt tuore hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • n.13 dl vehnäjauhoja
  • 150-200 g voita tai margariinia  


  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva.
  2. Sekoita joukkoon sokeri,muna,suola ja kardemumma.
  3. Alusta vehnäjauhot taikinaan hyvin vaivaten ja lisää lopuksi kädenlämpöinen voi.
  4. Jätä liinalla peitettynä kohoamaan kaksinkertaiseksi.
Täytteeksi:

  • vadelmahilloa
  • mustikoita



    Kaulin taikinan jauhotetulla pöydällä levyksi jonka päälle levitin ohuen kerroksen vadelmahilloa ja ripottelin pinnalle mustikoita.Rullasin taikinan ja leikkasin sen noin 4 cm pitkiksi paloiksi.


    Voitelin irtoreunaisen muotin voilla ja asettelin väljästi pullat leikkaus pinta ylöspäin ja annoin kohota jälleen .
    Voideltiin pinta kananmunalla ja paistettiin uunissa 200-asteessa noin 35-40-minuuttia.
    Paiston jälkeen tein tomusokerista ja valkuaisesta kuorrutuksen ja levitin valmiin jäähtyneen pullan päälle ja keitin hyvät kahvit.
  • mustikoita




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.