- ½ l maitoa
- 1 pkt tuore hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 rkl kardemummaa
- ripaus suolaa
- n.13 dl vehnäjauhoja
- 150-200 g voita tai margariinia
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva.
- Sekoita joukkoon sokeri,muna,suola ja kardemumma.
- Alusta vehnäjauhot taikinaan hyvin vaivaten ja lisää lopuksi kädenlämpöinen voi.
- Jätä liinalla peitettynä kohoamaan kaksinkertaiseksi.
- vadelmahilloa
- mustikoita
Kaulin taikinan jauhotetulla pöydällä levyksi jonka päälle levitin ohuen kerroksen vadelmahilloa ja ripottelin pinnalle mustikoita.Rullasin taikinan ja leikkasin sen noin 4 cm pitkiksi paloiksi. |
- mustikoita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti