Ja tälle herkkujen ja makujen säilönnälle ei ole mitään loppua vielä tiedossa.Kaikkea mukavaa ja hyvää on vielä tulossa pihamaalta ja onhan se todella kivaa myöhemmin nauttia kesän ja syksyn sadosta ihan itse tehtynä.Tämä hilloke on hyvää turkkilaisen jogurtin seassa dippikastikkeena,tumman kastikkeen maustajana ja salaateissa.
Reseptiikka:
- 1 kg punaista paprikaa
- 2 isoa keltasipulia
- 3 chilipalkoa
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 dl vettä
- 2½-3 dl hillosokeria
- 2 dl etikkaa
- 1 tl hienonnettua mustapippuria
- ripaus suolaa
- 1 tl atamonia
- Kuori ja pilko paprikat ja sipulit pieniksi kuutioiksi.
- Pieni chili ja kuori ja pilko valkosipulinkynnet.
- Siirrä kasvikset paksupohjaiseen kattilaan ja mittaa joukkoon vesi ja etikka,mustapippuri ja suola.
- Anna kiehua hiljalleen jotta kasvikset pehmenevät hiukan.
- Lisää hillosokeri joukkoon ja keitä noin 15-minuuttia,
- Sekoita atamon joukkoon ja kiehauta vielä nopeasti.
- Siirrä hilloke kuumennettuihin,desinfioituihin säilöntäastioihin ja jäähdytä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti