sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Lämmin punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Punajuuri ja vuohenjuusto sopii todella hyvin yhteen makunsa puolesta ja siihen yhdistettynä hunajaa ja balsamicokastiketta,aivan mahtava maku.Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Tarvittiin:

  • 2-3 punajuurta viipaleina
  • 1 porkkana viipaleina
  • 1 sipuli lohkottuna
  • pala purjoa
  • voita ja öljyä haudutukseen
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl tinjamia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2-3 vuokaleipäviipaletta
  • n.200g vuohenjuustoa
  • ½-1 dl balsamicokastiketta



  1.  Keitä punajuuri ja porkkanalohkot suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi.Kaada vesi pois.
  2. Kuumenna paistinpannulla voi ja öljy.Lisää pannulle porkkanat,punajuuret ja sipulit.
  3. Kun juurekset ovat lähes kypsiä,lisää joukkoon purjo suikaleet,mausteet ja hunaja.Pidä lämpimänä.
  4. Paahda vuokaleipä viipaleet ja leikkaa sopiviksi salaatti kuutioiksi.
  5. Viipaloi vuohenjuusto  viipaleiksi.Paahda pinta uunissa,grillissä tai kaasupolttimella kauniin väriseksi ja pidä lämpimänä.
  6. Kokoa salaatti ja laita vuohenjuusto viipaleet päällimmäiseksi.
  7. Sirottele pinnalle balsamicokastiketta ja tarjoa kuumana.






Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.