sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Omena-toscapaistos

 Helppo ja nopea tehdä ja vieläpä erinomainen kausiherkku jäätelön tai kerman kanssa tarjottuna,Tästä reseptistä tulee noin 6:lle herkuttelijalle annos.

Omena-toscapaistos

 Tarvitset:

  • n.600g lohkottuja tai kuutioituja omenoita
  • 1-2 dl puolukoita
  • 1 rkl kanelia ja 2 rkl hienoa sokeria sekoitettuna yhteen
  • voita uunivuoan voiteluun
Tosca:
  • 100g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl siirappia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 100g mantelilastuja
  1. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat.
  2. Kuutioi  tai lohko omenat ja pyörittele ne kauttaaltaan kaneli-sokeriseoksessa.
  3. Siirrä voideltuun uunivuokaan ja ripottele joukkoon puolukat.
  4. Tee kuorrutus:
  5. Mittaa kattilaan kaikki ainekset paitsi mantelilastut.Kuumenna kokoajan sekoittaen ja kun voi on sulanut ja ainekset sekoittuneet hyvin lisää mantelilastut ja ota pois liedeltä.
  6. Kaada toscaseos omppujen päälle ja siirrä uuniin.
  7. Paista 180-200-asteessa noin 25-30 minuuttia.
                                     Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.