keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Metsäsienisalaatti

 Sienisato on parhaimmillaan ja mieli teki tehdä sienisalaattia välittömästi.Eikä tarvinnut vielä edes liotella sieniä suolasta vaan heti keittämisen jälkeen päästiin tekemään herkkua.Tässä ohjeessa salaatti on tehty kermaviiliin ja kermaan.

Herkullinen metsäsienisalaatti

Reseptiikka:

  • 500-700g sieniä  (haaparouskuja,kangassieniä ja karvarouskuja)
  • 2 isohkoa sipulia pieninä kuutioina
  • 1 prkk kermaviiliä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
-Jos käytät tuoreita sieniä,keitä niitä muutama minuuttia suolalla maustetussa vedessä.Kuori vaahto pois.
-Jäähdytä kylmässä vedessä ja leikkaa sienet pieniksi kuutioiksi.
-Kuori ja pilko sipulit pieniksi kuutioiksi.
Sekoita sipulit ja sienet keskenään.Mausta seos suolalla ja jauhetulla mustapippurilla.
-Vispaa kuohukerma vaahdoksi.
-Lisää sieniseokseen kermaviili ja kermavaahto ja tarkista maku.
Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.