- 2 dl hienoa sokeria
- 2 rkl vettä
- 50g mantelilastuja
-Paahdoin mantelilastut kuivalla paistinpannulla kauniin vaalean ruskeiksi.Voit myös paahtaa mantelilastut uunissa pellillä.
-Kostuta öljyllä pala talouspaperia ja pyyhi kuumuutta kestävä vuoka tai pelti sillä.
-Levitä mantelilastut pellille ja tee paahdettu sokeri.
-Mittaa sokeri ja vesi pieneen paksupohjaiseen kattilaan ja anna seoksen kiehua pikku hiljaa kunnes se on kauniin vaalean ruskea ja kaada seos sitten tasaiseksi ohueksi kerrokseksi manteleiden päälle.
-Jäähdytä ja rouhi pieniksi palasiksi.Itse käytin apuvälineenä lihanuijaa,sillä sai sopivan pientä rouhetta jäätelöön.
Vaniljajäätelö:
- 2 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 4 dl täysmaitoa
- 2 kananmunaa
- 3 dl kuohukermaa
- 1 vaniljatanko halkaistuna
-Mittaa sokeri,suola ja maito kattilaan.Halkaise vaniljatanko ja lisää joukkoon.Kiehauta.
-Vispaa kananmunat vaahdoksi ja lisää kuuma maito kokoajan sekoittaen joukkoon.
-Kaada seos kattilaan ja kypsennä seos sakeaksi,vie vain parisen minuuttia.Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa vatkaten.
-Lisää joukkoon kuohukerma.Poista vaniljatanko.
-Siirrä seos pakastimeen hetkeksi ja kun jäätelö sakenee paksummaksi,sekoita seoksen joukkoon 2-2½dl nougat rouhetta.
-Sekoita jäätelöä noin tunnin välein alkuun jotta seos jäätyisi tasaisesti ja saisi oikeanlaisen rakenteen,kuohkean ja nougatkin levittyisi tasaisesti jäätelömassaan eikä laskeutuisi pohjalle jos massa on vielä liian pehmeää.
-Voit käyttää myös jäätelökonetta jolloin jäätelö on valmista vaikka heti syötäväksi.Jäätelökonetta minäkin käytin tässä ohjeessa ja lopputulos oli ihanan kuohkea ja maku oli kuin olisi syönyt pehmistä.
Tein muuten tähän pienen määrän kastiketta jossa oli maapähkinävoita ja pähkinäöljyä ilman minkäänlaista sokeria.Kun jäätelö on jo muutenkin makea,pähkinäinen kastike ilman sokeria oli kiva lisä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti