sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Nougatvanukasta ja vadelmia.Ihanaa paahdettua mantelia ja tuoreita vadelmia antamassa omaa kirpeyttään.

Nougatvanukas

 Tästä reseptistä tulee 4:lle herkuttelijalle jos vanukas laitetaan pieniin annosvuokiin.

Nougat:

  • 2 dl hienoa sokeria
  • 2rkl vettä
  • 50g mantelilastuja
-Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla kauniin vaaleanruskeiksi ja levitä lastut kuumuutta kestävälle alustalle, joka on kevyesti voideltu öljyllä.
-Mittaa sokeri pieneen paksupohjaiseen kattilaan ja kaada joukkoon vesi.Sekoita sokeria ja anna sen välillä hetken kiehua hiljalleen kokoajan vahtien sillä sokeri saattaa palaa hyvin herkästi ja liian tummaa sokeria ei voi käyttää karvauden vuoksi.Mutta kun sokerimassa on kauniin kullan värinen,levitä se hyvin nopeasti mantelilastujen päälle ohuelti ja jäähdytä.Tämän vaiheen kanssa on oltava tarkkana koska sokeri on todella kuumaa.
-Kun nougat on jäähtynyt täysin,rouhi siitä vanukkaaseen noin  ½ -1 dl nougatrouhetta.Itse käytin apuvälineenä lihanuijaa ja pakastepussia.


Vanukas:
  • 2 keltuaista
  • 1rkl hienoa sokeria
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 kpl liivakoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½-1 dl nougaarouhetta
  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  2. Kiehauta maito ja kaada se keltuais-sokerivaahtoon ja vatkaa viileäksi.
  3. Laita liivakot likoamaan kylmään veteen noin 5:ksi minuutiksi.
  4. Vispaa kerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon vaniljasokeri.
  5. Yhdistä munamassa ja kermavaahto.
  6. Sekoita nougaarouhe joukkoon.
  7. Sulata liivakot pienessä tilkassa kuumaa kermaa tai maitoa ja lisää vanukasmassan joukkoon varovasti sekoittaen.
  8. Laita jokaisen vanukasmuotin pohjalle 1tl nougaarouhetta.
  9. Jaa vanukasmassa muotteihin ja siirrä kelmulla peitettynä jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.