perjantai 26. syyskuuta 2014

Juurespataa ja sahramikastiketta

Tämä oli jo varaslähtöä lihattomalle lokakuulle.Tein koko perheelle karjalanpaistia ja siinä samalla uunin lämmöllä ja asteilla valmistui myös tämä kasvispata.Ainoana erona tietysti että ajallisesti kasvis oli valmis paljon aikaisemmin kuin paisti mutta sen pystyi hyvin kuumentamaan vielä uudelleen kun paisti alkoi olla valmis.
Tämä oli todella hyvää,hunajaiset juurekset ja sitruunainen sahramivoikastike,veti juuresten ystävän hiljaiseksi.

Lihaton lokakuu

Reseptiikka:


  • n,1kg erilaisia juureksia,porkkanaa,lanttua,punajuurta,perunoita ja sipulia.
  • pieni nippu tuoretta tinjamia
  • vajaa 1rkl suolaa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 dl vettä
  • 50g voita
-Kuori ja pilko juurekset,Kivan ulkonäön saat jos pilkot ne kaikki hieman erimuotoisiksi mutta jätät kuitenkin isohkoiksi kooltaan.
-Siirrä juurekset uunivuokaan,ripottele pinnalle suola,pippuri ja tinjami.
-Pirskota pinnalle oliiviöljy ja siirrä uuniin 250-asteeseen puoleksi tunniksi ilman kantta.

-Laske uunin lämpö 175-asteeseen ja sekoita kasvikset.
-Lisää joukkoon hunaja,vesi ja voi ja anna hautua uunissa vielä puolisen tuntia kannen alla ja tee kastike sillä aikaa



Lihaton lokakuujuurespata

Vasemman puoleisessa kuvassa juurespata on vasta uuniin menossa ja oikeanpuoleisessa on jo valmista.

Kastikkeeseen:

3 keltuaista
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja valkopippuria
½ dl kermaa
100g voita
sahramia

Sekoita keltuaiset,sitruunamehu ja kerma pienessä paksupohjaisessa kattilassa.
Kypsennä hellalla kohtalaisella lämmöllä kunnes kastike emulgoituu.
Mausta kastike suolalla,pippurilla ja sahramilla.
Sekoita kastikkeeseen pehmeä voi pieninä nokareina kokoajan sekoitellen.
Tarjoile lämpöisenä,ei liian kuumana ettei kastike juoksetu.


Sahramikastike
                                              Sahramin voi korvata hyvin vaikka kurkumalla.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.