torstai 18. syyskuuta 2014

Tuulihatut

 Tämä on helppo ja nopea tuulihattu-ohje.Tuulihatut kohosivat hyvin,jäivät lähes ontoiksi ja paistuivat rapeiksi.

Täytetyt tuulihatut

Reseptiikka:

  • 2 dl vettä
  • 100g voita
  • ripaus suolaa
  • ihan pieni ripaus muskottipähkinää jauhettuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa

-Mittaa pieneen paksupohjaiseen kattilaan vesi ja voi sekä mausteet.
-Keitä seosta kunnes voi on sulanut.
-Siirrä kattila pois lämmöltä ja sekoita kaikki jauhot voi-vesiseokseen yhdellä kertaa.
Sekoita jauhot kunnolla puulastalla tai kusikalla jotta taikina on läpikotaisin sekoittunut.
-Siirrä kattila hellalle ja sekoita taikinaa kokoajan noin pari minuuttia että taikina irtoaa pohjasta ja reunoilta ja alkaa muodostamaan kalvoa kattilan pohjalle.
-Ota kattila pois hellalta ja tee taikinaan syvennys johon rikotaan muna ja sekoitetaan kunnolla taikina sekaisin.Tee samalla tavalla jokaisen munan kohdalla kunnes kaikki kananmunat on sekoitettu taikinaan.Sekoita taikinaa että siitä tulee varmasti tasaista ja sileää.
-Tein tästä taikinasta suuria tuulihattuja eli sain 12 kpl isoja tuulihattuja,pieniä tulee ainakin 24 kpl.
-Eli pursota tai ota lusikalla leivinpaperilla vuoratulle pellille pieniä tai suurempia tuulihattuja.
-Paista tuulihattuja uunin yläosassa 220-asteessa ensin noin 20-minuuttia,laske sitten lämpöä 190-asteeseen ja paista vielä noin 10-15-minuuttia tai kunnes tuulihatut on kauniin kullanruskeita,rapeita ja kevyitä.
-Täytä haluamallasi täytteellä.Tämä ohje käy sekä suolaisiin että makeisiin tuulihattuihin.

Kuvassa ylhäällä on kermavaahdolla ja marjoilla täytetty tuulihattu jossa on kastikkeena paahdettu sokeriliemi.

Tässä on suolainen suuri tuulihattu jossa on sisällä broilerinfilettä ja sienikastiketta.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.