sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Possunkyljyksiä ja herkkutatteja

Tämä possu oli simppeli ja helppo valmistaa ja innostajana oli herkkutatti.Löydettiin herkkutatteja ja tehtiinpä sitten siitä herkku.

Herkkutatti

Reseptiikka:

  • 1 kg talouskyljyksiä
  • 200g pieniä sipuleita 
  • 300-400g herkkutetteja
  • 1 pkt pekonia
  • 3 dl tomaattimurskaa
  • 3 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 2 tetraa demi glacea tai vahvaa lihalientä
  • mausteeksi suolaa ja mustapippuria
  • ja jos haluat voit lisätä punaviiniä


  1. Ruskistin ensin kyljykset kunnolla,maustoin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  2. Siirrä kyljykset uunivuokaan odottamaan kastiketta.
  3. Ruskista pekonia hiukan,lisää siihen viipaloidut herkkutatit ja pikkusipulit ja kuullota hetki.
  4. Sekoita joukkoon tomaattimurska,mustaherukkahyytelö ja demi glace ja kiehauta.
  5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
  6. Kaada kastike porsaankyljysten päälle ja siirrä vielä hautumaan uuniin vajaaksi tunniksi miedolle lämmölle foliolla peitettynä.


Nämä kyljykset olivat valtavat,noin 300-350g painavia ja vaativat kypsytystä vielä paiston jälkeen uunissa mutta kannatti.
Tässä valmis kastike joka lisätään kyljysten päälle ja lopuksi haudutetaan vielä vajaa tunti uunissa.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.