Kakkupohja 10:lle hengelle:
- 1 1/4 dl hienoa sokeria
- 4 keltuaista
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- reilu ½dl appelsiinimehua
- ripaus suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 4 valkuaista ja ripaus suolaa vaahdotukseen
- 1 rkl sokeria
- Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää joukkoon ripaus suolaa,appelsiininmehu ja kuori.Vaahdota ainekset sekaisin.
- Lisää joukkoon jauhot siivilän läpi.
- Vispaa valkuaiset ja ripaus suolaa pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokeri ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Lisää taikinaan valkuaisvaahtoa alkuun osa,sekoita varovaisesti ja lisää loput valkuaiset ja sekoita hellästi nostellen joukkoon.Tässä kakussa ei ole kohotusaineita joten on tärkeää ettei valkuaisia vatkata kovilla nopeuksilla joukkoon ettei kuohkeus laske.
- Paista kakkupohja voidellussa ja korppujauhotetussa irtopohjaisessa muotissa.
- Uunin lämpö 175-astetta ja noin 45-minuuttia.Tarkista kypsyys tarvittaessa puutikulla.Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun,on kakku valmis.
- Jäähdytä ritilällä.
- 2 dl sokeria
- 4 keltuaista
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- reilu ½ dl appelsiinimehua
- 1 rkl appelsiinilikööriä tai cointreauta
- 100 g suolatonta voita viimeistelyyn,jäähtyneeseen kuorrutteeseen
- Mittaa pieneen paksupohjaiseen kattilaan kaikki muut ainekset paitsi viimeistelyyn tarkoitettu voi.
- Kypsennä seos hellalla hunajaisen sakeaksi siirapiksi tai kunnes sokerilämpömittari näyttää 71-74 astetta.
- Jäähdytä kuuma seos kylmässä vesihauteessa sekoitellen viileäksi.
- Vatkaa viimeistelyyn tarkoitettu voi vaahdoksi ja lisää siihen kylmä appelsiinikastike.Sekoita tasaiseksi.
Täyte:
1 prk vaniljatuorejuustoa
1 dl kuohukermaa (ei tarvitse vatkata vaahdoksi)
2 rkl appelsiinikastiketta
-Sekoitetaan kaikki ainekset keskenään ja levitetään kakkulevyjen väliin.Kakkua ei kostuteta erikseen.
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti