Vahvan suklainen maku,terästettynä marsalalla.Käytin tässä vaahdossa 74% suklaata mutta miedompikin käy hyvin.Vahva suklaan aromi pääsee vain paremmin oikeuksiinsa.
Tästä reseptistä tulee 4-5 annosta koosta riippuen.
Suklaa-viinivaahto:
6 keltuaista
2 dl hienoa sokeria
2 dl marsalaa
100g tummaa suklaata,70% tummaa suklaata
1 dl laktoositonta kermaa
Mittaa keltuaiset,marsala ja sokeri pyöreäpohjaiseen teräksiseen kulhoon.
Kypsennä seos kuumassa vesihauteessa kuohkeaksi,vaaleaksi vaahdoksi.
Viinivaahto on valmista kun se on pohjia myöten vaahtoutunut.
Ota kypsennetty viinivaahto hellalta ja siirrä jäähtymään kylmään vesihauteeseen koska keltuaiset jatkavat kypsymistä vielä ilman jäähdytystä.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita hieman jäähtyneenä viinivaahdon joukkoon hellästi käännellen.
Vispaa kuohukerma pehmeäksi,löysäksi vaahdoksi.Sekoita kerman joukkoon 2 rkl suklaista viinivaahtoa.Tämä kermaseos tulee päällimmäiseksi annoslasiin.Kokoa jälkkäri.
Laita annosmaljoihin tai laseihin ensin suklaavaahtoa ja päällimmäiseksi kerros kermaseosta.
Koristele suklaalla tai suklaakastikkeella,marjoilla tai hedelmillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti