sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Glögikastike liharuokiin

Glögi on niin monikäyttöinen juoma.Toisena adventtina teimme paistille tumman kastikkeen jossa on oma jouluinen makunsa.Ja tämä kastike on vielä helppo ja suhteellisen nopeakin valmistaa.
Vaikka ei olisi ihan master chef keittiössä niin nämä valmiit demi glace kastikepohjat antaa paljon mahdollisuuksia,minähän käytin hyväkseni.
Glögikastike lihalle
Kastikkeeseen:

  • 2 tetraa demi glacea
  • 2 rkl mustaherukkahilloa tai hyytelöä
  • 3 dl vahvaa glögiä
  • 3 tl maizenaa ja nestettä hiukan suurustukseen (nesteeksi vaikka glögiä)
  • suolaa maun mukaan ja mustapippuria


  1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan paitsi suuruste.
  2. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä kokoon välillä sekoitellen.
  3. Kun kastike on hieman kiehunut kokoon,siivilöidään kastike ja suurustetaan.
  4. Eli sekoitetaan maizena tilkkaan nestettä jotta siitä saadaan tasaisen juoksevaa ja suurus kaadetaan kuumaan nesteeseen nauhana koko ajan sekoittaen.
  5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makua.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.