tiistai 9. joulukuuta 2014

Jouluinen aurajuustotorttu


 Aurajuusto ja piparkakku sopii hyvin yhteen.Tein illaksi tortun jossa pohjana on piparkakkua ja pinnassa aurajuustoa joka on kuohkeutettu vatkaamalla joukkoon kuohukermaa.
Pinnalle jouluisia hedelmiä,pähkinöitä ja hunajaa hiukan antamaan makeutta.
Tein tortun suorakaiteen malliseen kakkumuottiin ja ohjeesta saadaan yksi torttu.
Punaviini ja glögi tämän tortun partnerina on oivallinen yhtälö.

Aurajuusto ja pipari

Tarvitset pohjaan:

8-9 kpl piparkakkuja
25 g voita tai margariinia

-Hienonna piparkakut ja sekoita sulatettu voi piparkakkujen joukkoon.
-Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla ja taputtele piparkakku massa pohjalle ja hieman reunoille tasaiseksi kerrokseksi.
-Siirrä jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

Täytteeksi ja koristeluun:

1 paketti aurajuustoa
2 dl kuohukermaa
2 kpl tuoreita viikunoita
n.1-2 dl suolattomia pähkinöitä,pistaaseja
2-3 rkl juoksevaa hunajaa

-Murenna käsin aurajuusto kulhoon.
-Lisää kuohukerma hiljalleen kokoajan vispaten että aurajuustosta saadaan tasainen ja pehmeä rakenteeltaan.
-Pursota tai levitä aurajuustoseos piparkakkuseoksen päälle.
-Koristele pinta.Itse käytin pinnassa tuoreita viikunoita,erilaisia suolattomia pähkinöitä ja valutin juoksevaa hunajaa pintaan antamaan hieman makeutta.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.