tiistai 16. joulukuuta 2014

Graavilohta ja piparjuurikermaa

Kalapöytään,jouluun ja muuten vain vaikka alkuruuaksi.Tämä on taas sellainen vanha klassikko joka pitää pintansa vuodesta toiseen.
Graavattulohi

Graavaus:

  • 1 kg lohi tai kirjolohifilettä
  • 1 tl hienoa suolaa
  • 1 rkl hienoa sokeria
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1½ tl rouhittua valkopippuria
  • 1-2 rkl tuoretta tilliä pienennettynä
  1. Siirrä lohifile nahkapuoli alaspäin vuokaan.
  2. Sekoita keskenään kaikki suolat ja mausteet.
  3. Levitä suolaseos lohifileen päälle ohueksi kerrokseksi.
  4. Lopuksi pieneksi leikattu tilli lohen pinnalle kerrokseksi.
  5. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin maustumaan päiväksi. Jos lohi on paksu tai haluat vahvemman suolan,anna  maustua kaksi päivää.
  6. Poista lohesta kaikki suolaseos pinnalta ja poista ruodot.On helpompi poistaa ruodot tässä vaiheessa.Tuoreesta kalasta ruotojen poisto helposti repii kalan pintaa.
  7. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja valmista kerma.

Piparjuurikerma:
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl hienoa sokeria
  • 2-3 tl piparjuuritahnaa
  • 1 tl viinietikkaa
  1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokerin kanssa.
  2. Lisää joukkoon piparjuuri,suola ja viinietikka.
  3. Siirrä kermaseos pursotinpussiin jossa ei ole tyllaa. 
  4. Levitä lohiviipaleet leikkuulaudalle ja pursota kermaa viipaleen leveimpään kohtaan n.1tl.
  5. Rullaa ja siirrä tarjoiluastiaan.

Graavilohi ja piparjuurikerma

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.