Kalapöytään,jouluun ja muuten vain vaikka alkuruuaksi.Tämä on taas sellainen vanha klassikko joka pitää pintansa vuodesta toiseen.
Graavaus:
- 1 kg lohi tai kirjolohifilettä
- 1 tl hienoa suolaa
- 1 rkl hienoa sokeria
- 2 rkl karkeaa merisuolaa
- 1½ tl rouhittua valkopippuria
- 1-2 rkl tuoretta tilliä pienennettynä
- Siirrä lohifile nahkapuoli alaspäin vuokaan.
- Sekoita keskenään kaikki suolat ja mausteet.
- Levitä suolaseos lohifileen päälle ohueksi kerrokseksi.
- Lopuksi pieneksi leikattu tilli lohen pinnalle kerrokseksi.
- Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin maustumaan päiväksi. Jos lohi on paksu tai haluat vahvemman suolan,anna maustua kaksi päivää.
- Poista lohesta kaikki suolaseos pinnalta ja poista ruodot.On helpompi poistaa ruodot tässä vaiheessa.Tuoreesta kalasta ruotojen poisto helposti repii kalan pintaa.
- Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja valmista kerma.
Piparjuurikerma:
- 2 dl kuohukermaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl hienoa sokeria
- 2-3 tl piparjuuritahnaa
- 1 tl viinietikkaa
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokerin kanssa.
- Lisää joukkoon piparjuuri,suola ja viinietikka.
- Siirrä kermaseos pursotinpussiin jossa ei ole tyllaa.
- Levitä lohiviipaleet leikkuulaudalle ja pursota kermaa viipaleen leveimpään kohtaan n.1tl.
- Rullaa ja siirrä tarjoiluastiaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti