sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Mummon lanttulaatikko


Perinteinen ja hyvä lanttulaatikko.
Lanttulaatikko

Resepti:

  • 1 kg lanttua kuorittuna ja 1 tl suolaa keitinveteen
  • 75g voita
  • 3 kananmunaa
  • reilu ½ dl siirappia
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl jauhettua valkopippuri
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • n.3 rkl korppujauhoja laatikon pinnalle ja muutama pieni voi nokare
-Keitä kuoritut ja paloitellut lantut suolalla maustetussa vedessä.
-Soseuta kypsät lantut ja sekoita joukkoon voi,kananmunat ja mausteet.
-Kaada seos paistovuokaan ja sirottele korppujauhot ohueksi,tasaiseksi kerrokseksi lanttulaatikon pinnalle.Tee lusikalla kuviointi pintaan.
-Laita lanttulaatikon pinnalle muutama pieni voin pala ja paista laatikoita 175-asteessa noin                                                         2 tuntia.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.