Perinteinen ja hyvä lanttulaatikko.
Resepti:
- 1 kg lanttua kuorittuna ja 1 tl suolaa keitinveteen
- 75g voita
- 3 kananmunaa
- reilu ½ dl siirappia
- 1 rkl suolaa
- 1 tl jauhettua valkopippuri
- 1 tl jauhettua muskottipähkinää
- n.3 rkl korppujauhoja laatikon pinnalle ja muutama pieni voi nokare
-Keitä kuoritut ja paloitellut lantut suolalla maustetussa vedessä.
-Soseuta kypsät lantut ja sekoita joukkoon voi,kananmunat ja mausteet.
-Kaada seos paistovuokaan ja sirottele korppujauhot ohueksi,tasaiseksi kerrokseksi lanttulaatikon pinnalle.Tee lusikalla kuviointi pintaan.
-Laita lanttulaatikon pinnalle muutama pieni voin pala ja paista laatikoita 175-asteessa noin 2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti