OHJE:
2 kg tärkkelyspitoista perunaa
1½ dl vehnäjauhoja
n.70g voita
vajaa 1rkl suolaa
7 dl täysmaitoa
-Keitä perunat kuorineen vedessä.Älä lisää suolaa keitinveteen.
-Kuori perunat kuumana .
-Soseuta mutta varo vatkaamasta sosetta liisteriksi.
-Lisää vehnäjauho perunasoseen joukkoon ja sekoita .
-Siirrä perunasose imeltymään lämpöiseen paikkaan.Lämpötila saisi olla imeltymisen aikana noin 50 astetta joten minä imellytin uunissa kannella peitettynä 50-asteessa.Aikaahan imeltyminen vei useamman tunnin.Imeltyminen on valmis kun seos maistuu imelän makeahkolta ja rakenne on muodostunut löysäksi,vellimäiseksi seokseksi.
-Sekoita joukkoon pehmeä voi,suola ja maito.
-Kaada perunalaatikko vuokaan johon on mahdollista jättää kunnollinen kiehumisvara koska laatikko kiehuu helposti yli.
-Paista uunissa 175-asteessa noin 3 tuntia.
-Jos haluat pakastaa perunalaatikon,pakasta paistamattomana ja paista sitten vasta tarvittaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti