sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Imelletetty perunalaatikko


Perunalaatikko

OHJE:

2 kg tärkkelyspitoista perunaa
1½ dl vehnäjauhoja
n.70g voita
vajaa 1rkl suolaa
7 dl täysmaitoa

-Keitä perunat kuorineen vedessä.Älä lisää suolaa keitinveteen.
-Kuori perunat kuumana .
-Soseuta mutta varo vatkaamasta sosetta liisteriksi.
-Lisää vehnäjauho perunasoseen joukkoon ja sekoita .
-Siirrä perunasose imeltymään lämpöiseen paikkaan.Lämpötila saisi olla imeltymisen aikana noin 50 astetta joten minä imellytin uunissa kannella peitettynä 50-asteessa.Aikaahan imeltyminen vei useamman tunnin.Imeltyminen on valmis kun seos maistuu imelän makeahkolta ja rakenne on muodostunut löysäksi,vellimäiseksi seokseksi.
-Sekoita joukkoon pehmeä voi,suola ja maito.
-Kaada perunalaatikko vuokaan johon on mahdollista jättää kunnollinen kiehumisvara koska laatikko kiehuu helposti yli.
-Paista uunissa 175-asteessa noin 3 tuntia.
-Jos haluat pakastaa perunalaatikon,pakasta paistamattomana ja paista sitten vasta tarvittaessa.


 Laitoin suosiolla perunalaatikon imeltymään uuniin koska kotona ei lämpötilaa saa niin lämpöiseksi errä tulos olisi hyvä.Ennen mummo imellytti aina puuhellalla ja onnistui hyvin.



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.