Kirsikkahillo antaa kivaa pientä kirpeyttä makeisiin kekseihin.Päällimmäiseen keksiin tehtiin muotilla pieni reikä jotta hillo näkyy keskeltä.Tästä reseptistä saadaan noin 50 kpl koosta riippuen.
Raaka-aineet:
- 200g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl leivinjauhetta
- täytteeksi kirsikkamarmeladia tai hilloa
Vatkaa kananmuna joukkoon.
Sekoita kuivat-aineet keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon nopeasti.
Jäähdytä taikinaa jääkaapissa hetki että taikina hieman viilenee ja on sitten helpommin kaulittavissa.
Kauli taikina noin ½ cm paksuiseksi levyksi.Käytä esim.pyöreää muottia leikatessasi keksi pohjia.
Tee puolet pelkkiä pohjia ja toiseen puoleen pienemmällä muotilla keskelle reikä.
Voitele keksit kananmunalla ja paista 175-asteessa noin 7-9 minuuttia.
Jäähdytä hyvin.
Levitä kirsikkahilloa tai marmelaadia pohjille,Laita pinnalle reijällinen keksi.
Sulata valkoinen suklaa vesihauteessa ja pursota pinnalle koristeita.
Erivärisillä nompparelleilla saa pinnasta myös hauskan.
Miksei näitä olisi voinut tehdä vaikka sydämmen tai tähden muotoiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti