torstai 4. joulukuuta 2014

Kirsikkainen pikkuleipä

 Leivoimme kirsikalla täytettyjä keksejä.Koristelimme pintaa hieman värjätyllä valkosuklaalla.
Kirsikkahillo antaa kivaa pientä kirpeyttä makeisiin kekseihin.Päällimmäiseen keksiin tehtiin muotilla pieni reikä jotta hillo näkyy keskeltä.Tästä reseptistä saadaan noin 50 kpl koosta riippuen.


Kirsikkakeksi

Raaka-aineet:


  • 200g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • täytteeksi kirsikkamarmeladia tai hilloa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa kananmuna joukkoon.
Sekoita kuivat-aineet keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon nopeasti.
Jäähdytä taikinaa jääkaapissa hetki että taikina hieman viilenee ja on sitten helpommin kaulittavissa.
Kauli taikina noin ½ cm paksuiseksi levyksi.Käytä esim.pyöreää muottia leikatessasi keksi pohjia.
Tee puolet pelkkiä pohjia ja toiseen puoleen pienemmällä muotilla keskelle reikä.
Voitele keksit kananmunalla ja paista 175-asteessa noin 7-9 minuuttia.
Jäähdytä hyvin.
Levitä kirsikkahilloa tai marmelaadia pohjille,Laita pinnalle reijällinen keksi.
Sulata valkoinen suklaa vesihauteessa ja pursota pinnalle koristeita.
Erivärisillä nompparelleilla saa pinnasta myös hauskan.

Kirsikkainen pikkuleipä
                     Miksei näitä olisi voinut tehdä vaikka sydämmen tai tähden muotoiseksi.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.