lauantai 13. joulukuuta 2014

Sitruunaisen raikas katkarapusalaatti.

Raikas katkarapusalaatti.Sopii sellaisenaan lisäkkeeksi,leivälle,uuniperunalle ja rapujuhliin.
 Tämä katkarapusalaatti on valmistettu sitruunamajoneesiin.Majoneesin tein itse koska kaikki valmiit kaupan majoneesit eivät vain anna toivottua makua.Ainakin kaikki kevytmajoneesit tekevät sellaisen sivumaun jota ei pysty paikkaamaan ilman että itse salaatti muuttaa muotoaan.

Katkarapusalaatti

Majoneesi:

  • 2 kananmunankeltuaista
  • 1 tl sinappia
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 2,5 dl ruokaöljyä
  • ripaus suolaa ja valkopippuria
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 puntti tilliä
  • n.400g katkarapuja
  1. Valmista majoneesi: Yhdistä keltuaiset ja sinappi pyöreäpohjaiseen kulhoon.
  2. Sekoita voimakkaasti keltuaisia alussa ja valuta öljyä ohuena nauhana joukkoon kunnes muodostuu hyvä emulsio.Lisää kaikki öljy hyvin sekoittaen. 
  3. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria.
  4. Lisää joukkoon sitruunamehu ja puolet tillistä.
  5. Valuta ja puristele katkaravut hyvin että niistä saadaan kaikki ylimääräiset nesteet pois.
  6. Sekoita katkaravut majoneesiin ja tarkista maku,tarvittaessa on helppo lisätä sitruunamehua tai vaikka sokeria jos tarve vaatii.
  7. Siirrä salaatti tarjoilukulhoon ja koristele pinta katkaravuilla ja tillillä.
-- Jos majoneesi leikkaantuu,älä turhaan heitä sitä pois vaan ota uusi aloitus yhdellä uudella keltuaisella.Eli erottele yksi keltuainen puhtaaseen kulhoon ja lisää leikattu majoneesi ihan ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten joukkoon.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.