Tein graavilohta ja kerralla sen verran enemmän että saatiin ruuaksi lohilaatikkoa,samalla vaivalla.Hyvä konsti päästä joulun jälkeen eroon ylimääräisistä graaveista.Jos kala on päässyt suolaantumaan liikaa,voi jättää muuten suolan pois kokonaan.
- 2 kg perunoita
- 7 dl kermaa
- 400g graavilohta viipaloituna
- 1 dl tuoretta tillisilppua
- 3 sipulia (ripaus suolaa,sokeria ja mustapippuria)
- n.1 rkl mustapippuria rouhittuna
- tarvittaessa hieman suolaa,riippuen kalan omasta suolapitoisuudesta
-Kuori ja viipaloi perunat.
-Kuori ja viipaloi sipulit.Kuullota sipulit pehmeiksi voi-öljyseoksessa ja mausta sokerilla,suolalla ja mustapippurirouheella.
-Leikkaa tilli hienoksi.
-Lado vuokaan kerroksittain ensin perunoita,sitten sipuliseosta ja graavilohi ohuina viipaleina.
-Ripottele tilliä kalojen päälle.
-Tee uusi kerros samalla tavalla ja jätä perunoita sen verran yli että saat päällimmäiseksi kerrokseksi kalat peittoon perunoilla.
-Kaada kerma viimeiseksi päälle ja paista uunin keskiosassa noin 180-asteessa tunnin verran tai kunnes perunat ovat pehmenneet.
-Kuori ja viipaloi sipulit.Kuullota sipulit pehmeiksi voi-öljyseoksessa ja mausta sokerilla,suolalla ja mustapippurirouheella.
-Leikkaa tilli hienoksi.
-Lado vuokaan kerroksittain ensin perunoita,sitten sipuliseosta ja graavilohi ohuina viipaleina.
-Ripottele tilliä kalojen päälle.
-Tee uusi kerros samalla tavalla ja jätä perunoita sen verran yli että saat päällimmäiseksi kerrokseksi kalat peittoon perunoilla.
-Kaada kerma viimeiseksi päälle ja paista uunin keskiosassa noin 180-asteessa tunnin verran tai kunnes perunat ovat pehmenneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti