perjantai 19. joulukuuta 2014

Lohilaatikko

Tein graavilohta ja kerralla sen verran enemmän että saatiin ruuaksi lohilaatikkoa,samalla vaivalla.Hyvä konsti päästä joulun jälkeen eroon ylimääräisistä graaveista.Jos kala on päässyt suolaantumaan liikaa,voi jättää muuten suolan pois kokonaan.

Lohilaatikko

 Tarvikkeet:

  • 2 kg perunoita
  • 7 dl kermaa
  • 400g graavilohta viipaloituna
  • 1 dl tuoretta tillisilppua
  • 3 sipulia (ripaus suolaa,sokeria ja mustapippuria)
  • n.1 rkl mustapippuria rouhittuna
  • tarvittaessa hieman suolaa,riippuen kalan omasta suolapitoisuudesta
-Kuori ja viipaloi perunat.
-Kuori ja viipaloi sipulit.Kuullota sipulit pehmeiksi voi-öljyseoksessa ja mausta sokerilla,suolalla ja mustapippurirouheella.
-Leikkaa tilli hienoksi.
-Lado vuokaan kerroksittain ensin perunoita,sitten sipuliseosta ja graavilohi ohuina viipaleina.
-Ripottele tilliä kalojen päälle.
-Tee uusi kerros samalla tavalla ja jätä perunoita sen verran yli että saat päällimmäiseksi kerrokseksi kalat peittoon perunoilla.
-Kaada kerma viimeiseksi päälle ja paista uunin keskiosassa noin 180-asteessa  tunnin verran tai kunnes perunat ovat pehmenneet.




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.