lauantai 20. joulukuuta 2014

Mummon porkkanalaatikko

Vanha,perinteinen porkkanalaatikko.Tämä versio on vielä kananmunaton ja helppo tehdä laktoosittomaksi kun korvaa riisipuurossa tavallisen maidon laktoosittomalla.

Porkkanalaatikko

 Resepti:

  • ½ l punaista maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl puuro riisiä
-Kuumenna maito ja lisää joukkoon riisi ja suola.
-Keitä miedolla lämmöllä välillä hämmentäen noin 40 minuuttia tai kunnes riisi on imeytynyt maitoon.

  • 1.2 kg porkkanoita ja suolaa keitinveteen
  • 1½ tl suolaa
  • hieman vajaa ½ tl muskottipähkinää jauheena
  • ½ dl korppujauhoja
-Kuori ja pilko porkkanat pienemmiksi paloiksi.
-Keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi.
-Soseuta pehmeät porkkanat ja lisää riisipuuron joukkoon.
-Mausta seos suolalla ja muskottipähkinällä.
-Kaada paistovuokaan ja tasoita pinta.
-Sirota korppujauho tasaiseksi kerrokseksi pinnalle ja tee lusikalla kuviointi pinnalle.
-Paista uunin alaosassa miedossa lämmössä noin 2 tuntia.



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.