Vanha,perinteinen porkkanalaatikko.Tämä versio on vielä kananmunaton ja helppo tehdä laktoosittomaksi kun korvaa riisipuurossa tavallisen maidon laktoosittomalla.
- ½ l punaista maitoa
- ½ tl suolaa
- 1 dl puuro riisiä
-Kuumenna maito ja lisää joukkoon riisi ja suola.
-Keitä miedolla lämmöllä välillä hämmentäen noin 40 minuuttia tai kunnes riisi on imeytynyt maitoon.
- 1.2 kg porkkanoita ja suolaa keitinveteen
- 1½ tl suolaa
- hieman vajaa ½ tl muskottipähkinää jauheena
- ½ dl korppujauhoja
-Kuori ja pilko porkkanat pienemmiksi paloiksi.
-Keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi.
-Soseuta pehmeät porkkanat ja lisää riisipuuron joukkoon.
-Mausta seos suolalla ja muskottipähkinällä.
-Kaada paistovuokaan ja tasoita pinta.
-Sirota korppujauho tasaiseksi kerrokseksi pinnalle ja tee lusikalla kuviointi pinnalle.
-Paista uunin alaosassa miedossa lämmössä noin 2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti