torstai 18. joulukuuta 2014

Jouluinen hedelmäsalaatti ja tuorejuustoa

 Jouluna kaipaa raikkaita jälkiruokia kun muuten jouluruoka on hyvin raskasta syötävää.Yleensä jouluna on paljon hedelmiä kotona, joten tämä on näppärä ja nopea toteuttaa ja saadaan käyttöön jopa ylimääräiset hedelmät.Ja kun muuntelua voi tehdä miten vain,terästää liköörillä,maustaa mehuilla jne..

Jouluinen hedelmäsalaatti

Tässä versiossa käytin:

1 granaattiomenan
1 päärynän
1 jouluomenan
2 mandariinia
4 piparkakkua
2 dl tuoremehua tai sokerilientä (jos käytät sokerilientä,terästä hieman sitrusliköörillä tai konjakilla)

-Hedelmät kuoritaan,poistetaan siemenet ja pilkotaan pieniksi kuutioiksi.Pyöritä granaattiomenaa pöytää vasten voimakkaasti ennen kuin puolitat sen,niin siemenet lähtevät helpommin irti.
-Sekoita tuoremehu hedelmien joukkoon.
-Murskaa piparkakut muruiksi ja valmista philadelfiavaahto.

Philadelfiavaahto:

1 prk philadelfiaa
2 dl kuohukermaa
1 rkl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria

-Mittaa kerma kulhoon ja lisää joukkoon vaniljasokeri ja hieno sokeri.
-Vispaa pehmeäksi vaahdoksi.
-Sekoita maustamaton philadelfiajuusto hellästi joukkoon.Kokoa jälkkäri.
-Laita tarjoiluastiaan vuorotellen hedelmiä,piparkakku muruja ja philadelfiavaahtoa.
-Koristele.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.