Keitin riisipuuroa ja ja ylimääräisestä puurosta tein luumuhyveen.Eli pehmeäksi vatkattua kermaa maustettuna vaniljalla ja sokerilla,raikkautta antamassa yksi mandariini.Tästä reseptistä saadaan 5 ruokailijalle annoskoosta riippuen.
Reseptiikka:
½ l täysmaitoa
1 dl puuroriisiä
nokare voita
ripaus suolaa
2 dl kuohukermaa
1 rkl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 mandariini
½ prk luumusosetta
-Kuumenna maito.
-Lisää puuroriisi joukkoon ja mausta suolalla.
-Keitä hiljaisella lämmöllä välillä sekoitellen noin 40-minuuttia tai kunnes riisi on imenyt itseensä kaiken maidon ja saanut puuromaisen rakenteen.
-Jäähdytä.
-Mittaa kuohukerma kulhoon ja lisää joukkoon vaniljasokeri ja hienosokeri.
-Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
-Sekoita luumusosetta notkeammaksi.
-Kuori ja leikkaa mandariini pieniksi paloiksi.
-Sekoita mandariinin palat jäähtyneen riisipuuron joukkoon.
-Lisää kermavaahto riisipuuron joukkoon varovaisesti sekoittaen.
-Viimeiseksi lisätään luumusose varovaisesti sekoittaen.Hauskoja raitoja luumuriisiin saa kun luumusoseen lisää raitoina riisikerman päälle eikä sekoita ollenkaan vaan nostelee lusikalla tarjoilukulhoon.Pintaan jää hauskat raidat ja luumu maistuu vahvemmalta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti