sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulunajan herkut yhdessä,vaniljainen riisipuuro kevennettynä kermalla ja maustettuna luumulla.

Keitin riisipuuroa ja ja ylimääräisestä puurosta tein luumuhyveen.Eli pehmeäksi vatkattua kermaa maustettuna vaniljalla ja sokerilla,raikkautta antamassa yksi mandariini.Tästä reseptistä saadaan 5 ruokailijalle annoskoosta riippuen.

Luumuhyve

Reseptiikka:

½ l täysmaitoa
1 dl puuroriisiä
nokare voita
ripaus suolaa

2 dl kuohukermaa
1 rkl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 mandariini
½ prk luumusosetta

-Kuumenna maito.
-Lisää puuroriisi joukkoon ja mausta suolalla.
-Keitä hiljaisella lämmöllä välillä sekoitellen noin 40-minuuttia tai kunnes riisi on imenyt itseensä kaiken maidon ja saanut puuromaisen rakenteen.
-Jäähdytä.
-Mittaa kuohukerma kulhoon ja lisää joukkoon vaniljasokeri ja hienosokeri.
-Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
-Sekoita luumusosetta notkeammaksi.
-Kuori ja leikkaa mandariini pieniksi paloiksi.
-Sekoita mandariinin palat jäähtyneen riisipuuron joukkoon.
-Lisää kermavaahto riisipuuron joukkoon varovaisesti sekoittaen.
-Viimeiseksi lisätään luumusose varovaisesti sekoittaen.Hauskoja raitoja luumuriisiin saa kun luumusoseen lisää raitoina riisikerman päälle eikä sekoita ollenkaan vaan nostelee lusikalla tarjoilukulhoon.Pintaan jää hauskat raidat ja luumu maistuu vahvemmalta.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.