Luumusose oli nopea toteuttaa ja sitähän voi käyttää sitten raaka-aineena moneen muuhunkin tarkoitukseen niin kuin myös koriste tuilejakin.Tästä reseptistä saadaan 10 jälkkäriä.
Pannacotta:
- 4 liivatelehteä
- 1 l kermaa
- 1 vaniljatanko
- 1 dl sokeria
- Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 5 minuutiksi.
- Mittaa kattilaan kerma ja sokeri.Halkaise vaniljatanko joukkoon.
- Kiehauta kermaseos ja puristele pehmeistä liivatteista ylimääräinen neste pois ja lisää ne kuumaan kermaseokseen.
- Ota vaniljatanko pois kermasta ja kaavi sen sisältä kaikki siemenet kerman joukkoon.
- Sulata liivatteet pieneen määrään kuumaa kermaa tai maitoa ja sekoita sen jälkeen vanukkaan joukkoon nauhana,kokoajan sekoittaen.
- Kaada kermaseos tarjoiluastioihin ja jäähdytä kylmässä.
- Anna pannacottien hyytyä ainakin pari tuntia rauhassa.
- Levitä pieni kerros luumusosetta pannacottien pintaan ja koristele haluamallasi tavalla.
Luumusoseeseen:
- 100g kuivattuja luumuja
- 1 dl sokeria
- 3 dl vettä
- loraus rommia tai konjakkia
- Mittaa kattilaan sokeri ja vesi.Kiehauta.
- Lisää luumut joukkoon ja keitä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia.
- Soseuta ja jäähdytä.
- Mausta luumusose ripauksella rommia. (konjakki sopii myös hyvin)
Tämä luumusose käy hyvin hyytelöihin,kakkuihin ja rahkoihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti