sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Jouluinen pannacotta

 Tämä on joululle maistuva pannacotta.Eli vaniljainen vanukas ja päälle tein luumusoseen jonka maustoin hieman rommilla.Ja koristetuileen laitoin hieman piparkakkumaustetta joukkoon.
Luumusose oli nopea toteuttaa ja sitähän voi käyttää sitten raaka-aineena moneen muuhunkin tarkoitukseen niin kuin myös koriste tuilejakin.Tästä reseptistä saadaan 10 jälkkäriä.

Pannacotta

Pannacotta:

  • 4 liivatelehteä
  • 1 l kermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl sokeria
  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri.Halkaise vaniljatanko joukkoon.
  3. Kiehauta kermaseos ja puristele pehmeistä liivatteista ylimääräinen neste pois ja lisää ne kuumaan kermaseokseen.
  4. Ota vaniljatanko pois kermasta ja kaavi sen sisältä kaikki siemenet kerman joukkoon.
  5. Sulata liivatteet pieneen määrään kuumaa kermaa tai maitoa ja sekoita sen jälkeen vanukkaan joukkoon nauhana,kokoajan sekoittaen.
  6. Kaada kermaseos tarjoiluastioihin ja jäähdytä kylmässä.
  7. Anna pannacottien hyytyä ainakin pari tuntia rauhassa.
  8. Levitä pieni kerros luumusosetta pannacottien pintaan ja koristele haluamallasi tavalla.
Luumusoseeseen:
  • 100g kuivattuja luumuja
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • loraus rommia tai konjakkia

  1. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi.Kiehauta.
  2. Lisää luumut joukkoon ja keitä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia.
  3. Soseuta ja jäähdytä.
  4. Mausta luumusose ripauksella rommia. (konjakki sopii myös hyvin)

Kotitekoinen luumusose
                             Tämä luumusose käy hyvin hyytelöihin,kakkuihin ja rahkoihin.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.