keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Jouluhalko.

Tein tämmöisen pienen suklaa pommin. 
Leivoin kääretortun,täytin aprikoosihillolla ja pinnalle kunnon suklainen pinta.Ihan oma jouluhalko.Tämänkin voi leipoa pakastimeen ennen joulua.

kääretorttu

Leivoin kääretortun johon käytin:

  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl hienoa sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  1. Vatkasin munat ja sokerit vaahdoksi.
  2. Lisäsin jauhot joukkoon ja vain nopea sekoitus.
  3. Paisto leivinpaperilla vuoratulla pellillä 225-asteessa noin 5-8 minuuttia.
  4. Torttu kumotaan uunista toiselle leivinpaperille johon on siroteltu sokeria.



Suklaakuorrutteeseen ja täytteeksi:

  • 220g tummaa suklaata
  • 100g kaakaota
  • 100g voita
  • 250g tomusokeria
  • 6 keltuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • n.200g aprikoosihilloa täytteeksi.
  1. Valmista kolme eri vaahtoa.Aloita suklaasta.
  2. Ensimmäinen vaahto.Vispaa kaakao ja voi vaahdoksi.Sulata siihen suklaa joukkoon.
  3. Tee toinen vaahto.Vispaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi.
  4. Kolmas vaahto.Vispaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
  5. Yhdistä suklaavaahto keltuaisvaahtoon.
  6. Lisää kermavaahto hellästi sekoittaen joukkoon.
  7. Levitä aprikoosihillo ohueksi kerrokseksi kääretorttupohjalle ja ohut kerros suklaaseosta.
  8. Kääri rullaksi. Leikkaa pieni pala toisesta päästä vonoksi ja tee siitä oksa.
  9. Levitä tai pursota suklaa pinnalle ja koristele.
  10. Tässä on ihan vain marsipaania ja sokerihiutaleita.




jouluhalko

Tämä oli sellainen meidän nuorison suosikki.Hyvin lähti pala kerrallaan kaapista lyhentymään.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.