Tarvitset:
- 2-3 banaania
- 50g vahvaa suklaata
- 30g paahdettuja pistaasipähkinöitä (ei suolattuja)
- 5 torttutaikinalevyä tai lehtitaikinaa
- 1 kananmuna voiteluun
- hienoa sokeria valmiiksi voideltujen torttujen pinnalle
Tarjoiluun suklaakastiketta,pistaasipähkinöitä,suklaarouhetta tai vaniljajäätelöä.
Suolattomia pistaasipähkinöitä saa esim.prismasta itsevalinta tiskistä.
- Kauli torttutaikinalevyt hieman ohuemmiksi levyiksi ja puolita levyt.
- Raasta suklaa,paahda pähkinät ja leikkaa banaani ensin pitkittäin ja sitten puoliksi eli neljään osaan.
- Laita kaksi banaanin lohkoa taikinalevyn keskelle ja jätä niiden väliin pieni rako.
- Laita rakoon suklaaraastetta ja pistaasipähkinää.
- Voitele reunat kananmunalla ja taittele torttu niin että reunat tulevat tortun alle,eli nosta reunat tortun keskelle ja siirrä tortut pellille.
- Jos ylimääräistä taikinaa jäi,kauli siitä pinnalle koristeita ja voitele tortut.
- Sirottele hienoa sokeria voideltujen torttujen pinnalle ennen paistoa.
- Paista 225-asteessa noin 12-14-minuuttia.
- Tarjoa suklaakastikkeen ja pistaasipähkinöiden kanssa.
Hyvää makeutta saa myös vaahterasiirapista.Banaani-suklaatortut sopii jälkiruuiksi tai vaikka kahvin kanssa tarjottaviksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti